Csokis gesztenyés muffin egy finom, különleges sütemény, ami gyorsan elkészül. Ősszel, télen, karácsonykor is nagy sikert fog aratni.
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 25 dkg gesztenyemassza (fagyasztott)
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 db tojás
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 csipet só
Csokis gesztenyés muffin recept:
1 A gesztenyemasszát olvaszd ki, akkor kezdj neki a sütésnek, ha már felolvadt. Érdemes előző nap kivenni a fagyasztóból és átrakni a hűtőbe.
2. Darabold fel a csokit, és gőz fölött olvaszd meg. Ha megolvadt, tedd félre, kicsit hűlni.
3. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és tedd a muffinpapírokat a mélyedésekbe.
4. Mérd ki egy tálba a lisztet és keverd hozzá a sütőport.
5. Válaszd szét a tojásokat, tedd külön tálba a sárgáját és a fehérjét.
6. Adj egy csipet sót a fehérjékhez, és robotgéppel készíts belőle habot.
7. Add az olvasztott csokihoz a vajat, cukrot, rumaromát, és robotgéppel keverd össze.
8. Keverd a tojások sárgáját is csokis masszához.
9. Kisebb darabokban add a felolvadt gesztenyemasszát is keverékhez, és robotgéppel keverd simára.
10. Keverd a sütőporos lisztet is hozzá.
11. Egy fakanál vagy spatula segítségével keverd a tojáshab felét a gesztenyés muffin tésztájához.
12. A maradék fehérjét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.
13. Adagold a muffin tésztáját egy kanállal a muffinpapírokba.
14. Tedd a csokis gesztenyés muffinokat a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.
15. Vedd ki a sütőből és várd meg míg langyonsra hűl.
Próbáld ki ezeket a gesztenyés recepteket is: