Ajándékötletek környezettudatos babázáshoz

karácsonyi ajándék babázáshoz

Aki fontos a számunkra, annak mindenképpen szeretnénk örömet okozni, főként karácsony alkalmával. Az ajándékozás gyakori formája annak, hogy kifejezzük, mit érzünk a másik iránt. Megtalálni a tökéletes meglepetést azonban nem egyszerű, főleg, ha egy olyan személyről van szó, aki újdonsült környezettudatos anyuka. Nem lehetetlen azonban őt sem meglepni valami aprósággal, így most összegyűjtöttünk pár ötletet, amivel nem lőhetsz mellé.

  1. Mosható pelenka

Ha tudod, hogy az édesanya mosható pelenkát használ a babájánál, akkor nagy szerencséd van, hiszen egyre nagyobb a választék. Mivel egyre több szó esik a zero waste életmódról, így sokan már a gyermeket is bevonják a környezettudatosságba. Hiába nincsen még tisztában mindennel, az újdonsült anyukák szeretik időben elkezdeni a jó nevelést. A kiskorban kialakított tudatos életmód ugyanis hatásos eredményeket hozhat, hiszen a gyerkőc már jól látja, hogy miből felesleges eldobhatót választani.

A mosható pelenka nagy előnye ráadásul, hogy nem kell minden hónapban megvásárolni egy havi pelenkacsomagot, hiszen a tisztítható változatokat egyszerűen be kell dobni a mosógépbe és száradást követően ismét használhatóak. Igen praktikus és gazdaságos megoldás, csökkenthető vele a hulladék, ráadásul még pénzt is takarítunk meg. Ha tehát úgy gondolod, hogy támogatnád a szülő ismerősödet egy vagy akár több mosható pelenkával, akkor már nem is kell tovább gondolkodni a karácsonyi ajándékon.

mosható pelenka

  1. Bármi, ami textil és újra lehet használni

A textil termékek amellett, hogy tartósak és jól bírják a napi használatot, környezetbarátak is. Legyen szó egy textil pelenkáról, bambusz muszlin kendőről, esetleg textilkifogóról egyaránt, ezek mind olyan termékek, amik amellett, hogy hasznosak, nem a kukában végzik majd. Minden babának szüksége van rájuk, lehetőleg minél több, annál jobb, hiszen folyamatosan mosásban vannak, így mindig van váltás darab.

Ott van például a Babakirály prémium mintás textilpelenka, ami cicás mintájának köszönhetően igen kedvelt a babák körében. A három darabot tartalmazó csomag kiváló megoldás karácsonyi ajándékba. Kapható kék, zöld, illetve rózsaszín árnyalatokban, így akár kislányról, akár kisfiúról van szó, mindegyiknek találhatsz megfelelő darabot.

  1. Pelenkázó lap

Remek meglepetés továbbá egy pelenkázó lap, amely könnyen tisztítható, több színben kapható, ráadásul környezetbarát. Mivel nem kell eldobni, így sokszor újra lehet használni, akár több gyermeknél is alkalmazható. Jól bírják a használatot, nem kopnak, tehát időtálló megoldások a pelenkacseréhez.

Hasznos megoldás továbbá utazásnál, hiszen az édes Micimackó mintás, unisex árnyalatban kapható modell praktikus, kis helyen elfér, nem utolsó sorban könnyen tisztítható. Ezáltal bármikor jól tud jönni, ha ki kell mozdulni otthonról.

Array