Rögtön puha mézeskalács

rögtön puha mézeskalács sütés után

Sok éven át próbálkoztam a mézeskalács sütéssel, mire sikerült kikísérleteztem ezt az egyszerű mézeskalács receptet. Azért szeretem mert a segítségével nagyon finom és rögtön puha mézeskalácsot készíthetek egyszerűen.

Miért érdemes kipróbálni a rögtön puha mézeskalács receptet?

  • mert a segítségével gyorsan, egyszerűen elkészítheted a mézeskalácsokat
  • mert a sütés után rögtön puha mézeskalácsokat, akár az ünnep napján is elkészítheted, nem kell várni, hogy megpuhuljon.
  • mert hetekig eláll, később sem fog visszakeményedni. (Azért érdemes lezárt dobozban tartani őket.)
  • mert nagyon finom, biztos lehetsz benne, hogy gyorsan el fog fogyni,
  • mert akár gyerekeiddel együtt is elkészítheted, biztosan nagyon fogják élvezni!

Rögtön puha mézeskalács hozzávalói:

  • 65 dkg liszt
  • 9 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál méz
  • 2 egész tojás és 2 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 14 dkg margarin
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás a mézeskalácsok megkenéséhez

Rögtön puha mézeskalács elkészítése:

1.A margarint kicsit puhítsd meg mikróban majd keverd habosra.

2. Add hozzá a cukrot, majd a tejfölt, a tojásokat és a tojás sárgákat. Ezzel keverd tovább.

3. Forrald fel a mézet a szódabikarbónával! (Figyelj rá, hogy ne nagyon kis lábosba tedd, mert nagyon fel fog habosodni!) és még forrón öntsd az előző keverékhez  és keverd simára!

4. Add a lisztet és a mézeskalács fűszer keveréket a tésztához és kézzel gyúrd össze! 

5. Tedd egy órára pihenni a hűtőbe. Nagyon jó tésztája lesz, kevés liszt kell csak alá a deszkára, de nem ragad, könnyű vele dolgozni!

6. A hűtőből kivéve kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtsd ki. Karácsonyi mézeskalács formákkal szaggasd ki!

7. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra .  A kiszaggatott mézeskalács tésztát tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, nem túl közel egymáshoz, mert meg fognak dagadni a mézeskalácsok.

8. Habarj el egy egész tojást és kend meg vele a mézeskalácsok tetejét.

9. Tedd a mézeskalácsokat az előmelegített sütőbe és süsd kb. 10 percig. Ne süsd nagyon barnára, csak épp hogy, egy kicsi színe legyen, mert ha nagyon megsütjük akkor nem marad puha.

10. A kisült és kihűlt mézeskalácsokat tojásfehérjéből és cukorból készült mézeskalács cukormázzal diszítsd!

További mézeskalács receptekért látogass el a mezeskalacsmania.hu weboldalra!

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Rögtön puha mézeskalács
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)