3 alkoholos ital az ünnepekre

alkoholos italok

Amikor közelednek az ünnepek, akkor amellett, hogy elgondolkodunk, mit kellene főzni és az asztalra tenni, fontos szempont a megfelelő ital kiválasztása is. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen típusú alkoholt szolgálunk fel a családnak és a barátoknak. Ebben a cikkben felsorolunk pár olyan megoldást, amellyel biztosan nem lőhetsz mellé!

A legnépszerűbb alkoholos italok a magyarok körében az ünnepekre

Több felmérés készült már arról, hogy a magyarok milyen borokat és italokat részesítenek előnyben a karácsonyi ünnepek alatt. Meglepő módon az első helyen a vodka szerepel, bár id tartozik a Grey Goose, az Absolut, illetve a Beluga vodka egyaránt. A második helyre a Tatratea kapott helyet, amely megelőzte ezzel a hazaiak népi tömény italát, a pálinkát. Maga a bor viszont igen csak hátra került, hiszen a tizedik helyre tudta magát “kalifikálni”. Meglepő módon ráadásul a legtöbben az olasz pincészetek italait favorizálják, a második helyre azonban felkerült a magyar Bock Villányi változata.

Ide sorolhatjuk még a rumokat is, amelyek szintén igen kedveltek a magyarok körében az ünnepek alatt. Mivel jól felhasználhatóak, több mindennel keverhetőek, így sokan rumok vásárlására adják a fejüket karácsony előtt.

Már csak az a kérdés, hogy melyiket érdemes választani az ünnepekre.

  1. Gin és a gin tonic

A rövid italok egész évben, ünnepekkor is hódítanak. A ginnel és a gin toniccal biztosan nem fogsz mellé lőni, nyugodtan szolgáld fel a karácsonyi vacsorát követően. Akár rokonok, akár baráti társaság érkezik vendégségbe, ez az alkohol egy kicsit különlegesebbé teszi majd az ünnepet. Ha pedig még jobban szeretnéd elvarázsolni a többieket, gondolkodj el azon, hogy esetleg szárított lime-ot teszel az italba, ami további remek ízt ad majd annak.

  1. Rum

A rum egy igazán izgalmas ital, talán a legkedveltebb azok között, amiket keverni lehet a különböző változatokkal. Számos híres koktél alapanyaga, így kerülhet a Pina Colada-ba, a mojitoba is, amibe bár fehér rumot tesznek, ugyanúgy ennek a családnak a részét képezi. A barna rum szintén tökéletes megoldás, hiszen gyárthatsz belőle zombie koktélt, amivel bármely vendéget le tudsz nyűgözni. A webáruházakban találhatsz arany rumot, fűszerezett változatot, de kereshetsz régiónak megfelelően, esetleg származási hely szerint egyaránt.

  1. Tojáslikőr

Az alkoholt annyira nem kedvelők számára pedig szerezz be likőrt, ezek közül is a legjobb a tojáslikőr, amely még mindig hódít a nők és a férfiak körében. Egyes időszakokban más-más ízek kerülnek előtérbe, a tojáslikőr azonban pont egy olyan, ami nemcsak a húsvéti asztalra tökéletes megoldás, hanem a karácsonyi teríték mellé is kiváló választás.

Összegezve

Ha tehát az ünnepi asztalra keresel magadnak és a vendégeknek megfelelő alkoholos italokat, akkor a rum, a tojáslikőr, vagy éppen a gin remek döntés. Ezek közül mindenki találhat magának olyan változatot, amelyet szívesen fogyaszt el a fogások mellé vagy azok után.

Array