2024-ben ezek a fürdőszoba trendek lesznek a legnépszerűbbek

fürdőszoba 2024

A fürdőszoba trendek évről évre megváltoznak. Ennek egyik oka, hogy változik a saját ízlésünk, és amit egy-két éve még tökéletesnek gondoltunk, mostanra már unalmassá vált. A trendek változásának másik oka, hogy idővel más és más kerül a fókuszba. Fürdőszoba esetén ez jelentheti a színeket, a formákat, vagy éppen tisztálkodás módját.

Természetes, hogy mi is szeretnénk haladni a korral, és megvalósítani az aktuális divat elképzeléseit otthonunkban. Sokan megijednek, hogy ehhez a teljes fürdőszobát át kell rendezni, pedig a legtöbb esetben elég mindössze egy-két bútort, illetve kiegészítőt lecserélni. Azért pedig senki sem hibáztatható, ha azt szeretné, hogy a fürdőszobája ápolt és korszerű legyen.

Azt nehéz megjósolni, hogy milyen irányba fognak változni a fürdőszobai trendek, de a korábbi irányvonalak alapján az alábbi pontokat tartottuk említésre méltónak. Ebben keverednek a korábbi stílusok eszközei, és a jövőben várható technológiai újítások is. Lássuk, hogy mik lesznek 2024 legnépszerűbb fürdőszoba trendjei.

Az örökzöld modern fürdőszobák

Az utóbbi évek során rendkívül közkedveltté vált a modern stílusú fürdőszoba. Vonzereje a letisztultságban, átláthatóságban, és a praktikusságban rejlik. Ezek mellett a modern fürdőszoba törekszik a tágas terek megtartására. A modern minimál stílusban nincs szükség extra kiegészítőkre, mert a berendezési tárgyak maguk szolgálnak dekoráció gyanánt.

Fontos, hogy a szellős és tágas tereket minél kevesebb vonal törje meg. Éppen ezért, a modern minimál fürdőszoba bútorai általában egyenes vonalúak. A határozott formák rendezettséget sugallnak, és azt a hatást keltik, hogy minden pontosan meg lett tervezve. Az egybefüggő felületeket azzal is óvhatjuk, ha nagy méretű csempéket használunk. Ezzel elkerülhető, hogy a sok fuga megtörje a fal síkját. A csempe méretével azonban óvatosan kell bánni, mert az óriás csempék zsugorítják a teret.

A modern stílus megköveteli a rendezettséget, és hogy mindennek meglegyen a maga helye. Erre tökéletes megoldás a modern fürdőszoba bútor, mert elegáns megjelenése mellett a funkcióját is megtartotta. A lebegő fürdőszoba bútorokat felszerelhetjük a falra, ezáltal sokkal légiesebb kisugárzása lesz az egész fürdőszobának. A modern stílusú fürdők tehát a jövőben is divatosak lesznek, mert az esztétikus megjelenés mellett nagy figyelmet kap a funkcionalitás is.

Különféle anyagok kombinálása

Mostanában egyre gyakrabban találkozhatunk olyan fürdőszobákkal, ahol keverednek a különböző anyagok, színek és minták. A stílusok ilyen jellegű kombinációja remek lehetőséget biztosít egy személyre szabott helyiség megalkotásához. Az eltérő anyagok együttes használatával fokozhatjuk a fürdő vizuális hatását.

Nagy népszerűségnek örvend ilyen téren a természetes és modern anyagok kombinációja. Nem ritka, hogy a fürdőszobában találkozik a fa, a beton és a kő az üveggel és a fémmel. A természetes és a modern anyagok egymás mellett tökéletes egyensúlyt teremtenek a melegség és a hűvösség között.

Ráadásul, egy fa bútor sokkal dominánsabb a fürdőszobában, ahol jó eséllyel minden más eltérő anyagból készült. A nappalival, vagy a hálószobával ellentétben (ahol szinte minden kizárólag fából van) egy fa fürdőszoba bútor kiemelkedik a környezetéből, és rögtön magára vonja a figyelmet.

Az anyagok mellett a színeket is kombinálhatjuk. Amennyiben a fürdőszoba alapvetően monokróm (tehát csak egyetlen szín árnyalatait használjuk), egy-két eltérő színű kiegészítővel könnyen feldobhatjuk az egyhangúságot.

A különböző textúrájú csempéket is nyugodtan ötvözhetjük. A falakra érdemes fényes csempét tenni, mivel a fényes felület jobban visszaveri a fényt, vagyis világosabb lesz a helyiség. A padlóra azonban inkább matt felületű csempét válasszunk, a matt csempe ugyanis kevésbé csúszós.

Ezek csak példák, hiszen mindenki úgy kombinálja az anyagokat és színeket, ahogy az a legjobban megfelel a saját ízlésének. Ha pedig meguntuk a jelenlegi formációt, érdemes előbb kisebb dolgokat megváltoztatni, mert már azzal is nagy sikert érhetünk el.

Sötét színek a fürdőszobában

A fürdőszoba színe sokáig a fehér volt, hiszen a fehér a tisztaság színe. (És mi másra használnánk a fürdőszobát, ha nem tisztálkodásra?) Valójában ennél praktikusabb oka is volt, még pedig a fehér térnövelő hatása. Mostanában azonban egyre elterjedtebb a sötét színek használata.

A fekete nagyszerű kontrasztot teremt a fürdőszoba világos részeivel szemben. Egy fekete keretes zuhanykabin valóságos luxus hatást kelt, akárcsak a fekete mosdókagyló és a fekete csaptelepek. Mindazonáltal, nem árt vigyázni a sötét színekkel, mert ha túlzásba visszük, könnyen nyomasztóvá válik a fürdőszoba.

Környezetbarát megoldások a fürdőszobában

Az évek során egyre hangsúlyosabbá vált a fenntarthatóság és a környezetvédelem. A jövőben pedig még nagyobb erőfeszítéseket kell tenni bolygónk megőrzése érdekében. Amit mi tehetünk, hogy otthonunkat, így a fürdőszobánkat is minél inkább környezetbarát módon rendezzük be.

A környezetbarát fürdőszobában használjunk olyan anyagokat mint a bambusz, az újrahasznosított üveg és az újrahasznosított fa. Ezek az anyagok nem csak divatos megjelenést biztosítanak, de a természetet is kevésbé rongálják.

Víz spórolás céljából használjunk alacsony vízhozamú wc-ket és zuhanyfejeket. Amennyire csak lehet, felejtsük el a kádat, és szokjunk át a zuhanyzásra. A zuhanyzó épp úgy lehet a fürdő dekoratív és központi része, mint egy fürdőkád.

Ezeket a megoldásokat követve garantált, hogy a fürdőszobád 2024-ben is trendinek fog számítani.

Array