Majonézes krumplisaláta

majonézes krumplisaláta

Majonézes krumplisaláta az egyik legnépszerűbb karácsonyi étel,  jól passzol a rántott halhoz, a húsvéti locsolók is szívesen fogyasztják és a szilveszteri partira is remek fogás. 

Majonézes krumplisaláta hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 db lilahagyma
  • 375 g tejföl (1 nagy doboz)
  • 1 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál ecet
  • bors

Majonézes krumplisaláta elkészítése:

1.A krumplit főzd meg héjában sós vízben. 

2. Ha megfőtt a krumpli, hámozd meg, és és vágd kb. 2×2 cm-es kockákra.

3. Készítsd el a majonézes krumplisaláta öntetét, ehhez keverd össze a tejfölt, majonézt, mustárt, ecetet, sót és borsot. Kóstold meg az öntetet, és ha szükséges ízesítsd még ízlésed szerint.

4. A lilahagymát kockázd fel és keverd össze a majonézes öntettel.

5. Add a majonézes, hagymás öntetet a megfőtt burgonyához, és keverd össze.

6. Egy fóliával lefedve tedd a majonézes burgonyasalátát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Majonézes krumplisaláta
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time