Zsebes karaj egy látványos húsétel, ami finom ünnepi étel (karácsonyra, szilveszterre vagy vendégváró lehet. A karaj a zsebekbe töltött töltelékből igazán szaftos és ízletes lesz. Paleo étrendbe is beilleszthető (krumplipüré nélkül).
(a fotón egy 50 dekás hús szerepel, de ez így egy kis adag, ezért nagyobb mennyiséggel írtam a receptet)
Zsebes karaj hozzávalók:
- 1 kg karaj
- 8 szelet bacon
- 8 szelet sajt
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- só
- bors
Zsebes karaj elkészítése:
1.Tisztítsd meg a karajt és egy éles késsel 1-2 centinként vágd be úgy, mintha fel akarnád szeletelni, de ne vágd át teljesen, az alja maradjon egyben. Annyira vágd be, hogy az alján minimum 1 centiméter egyben maradjon. Ha a hús elé teszel egy fakanalt, az segít megakadályozni, hogy még véletlenül se vágd át a húst.
2. Sózd és borsozd a karajt, a zsebek belsejét is.
3. Tedd a karajt egy kizsírozott tepsibe.
4. Szeleteld fel a paradicsomot, és a fokhagymát.
5. A karaj mindegyik zsebébe tegyél egy félbevágott bacont, egy szelet félbevágott sajtot, egy szelet paradicsomot és egy 1 szelet fokhagymát.
6. Csíkozd fel a kaliforniai paprikát, és mindegyik zseb tetejére tegyél egy paprika csíkot.
7. Takard le egy alufóliával a tepsit.
8. Tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe a zsebes karajt.
9. Süsd le lefedve kb. 1,5 óráig. Ha megpuhult a húst, vedd le a fóliát és süsd még fólia nélkül, hogy megpiruljon a teteje.
Tálalás előtt pihentesd kicsit a hús, és ferdén szeleteld fel, úgy lesz a leglátványosabb.
Krumplipüré, édesburgonya püré illik hozzá, de akár a hússal együtt süthetsz krumpliköretet is mellé.