Vajas citromos lazac

vajas citromos lazac

A vajas citromos lazac az egyik legegyszerűbben elkészíthető karácsonyi főétel! Kb. 5 perc munka van vele, a többit a sütő elvégzi, és még mosogatni sem kell!

Vajas citromos lazac hozzávalók:

  • 4 szelet lazac bőre nélkül
  • 4 evőkanál vaj (szoba hőmérsékletű)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 + 1 db citrom
  • 1 evőkanál juharszirup vagy méz
  • frissen őrölt bors

Vajas citromos lazac elkészítése:

1.Sütés előtt vedd ki a lazacot a hűtőből, legalább 10 percig szoba hőmérsékleten legyen.

2. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

3. Egy tálban keverd össze a puha vajat, áttört fokhagymát, 1 db citromnak a levét, juharszirupot, sót és borsot.

4. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, úgy hogy majd a fóliába kell csomagolni a lazacokat. A fólia alját kend meg vékonyan a fűszeres vajjal.

5. Helyezd a lazac szeleteket a fóliára, és kend meg őket a fűszerezett vajjal.

6. Csomagold be a lazacokat a fóliával. Ha nem elég nagy az alufólia, akkor tegyél egy másikat a tetejére, és az oldalán rögzítsd össze a két fóliát, hogy a lazacok egy lezárt fólia zsákban legyenek.

7. Tedd a vajas citromos lazacot az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20 percig. A sülési idő függ a lazac vastagságától, a vastagabb szeleteknek több sülési időre van szüksége.

8. Ha elkészült a lazac óvatosan nyisd ki a fóliát, a gőz ki fog csapódni.

9. Tálaláskor helyezz citrom karikákat a lazacra.

Summary
recipe image
Recipe Name
Vajas citromos lazac
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time