Pozsgás növények karácsonyi ajándékba

pozsgás növény

A pozsgás növények mindig népszerű meglepetésnek számítottak, legyen szó esküvői köszönőajándékról, esetleg karácsonyi apróságról egyaránt. A kis virágok rendkívül tartósak, gondozásuk nem igényel hatalmas fejtörést, sokáig szépek maradnak kevés öntözéssel is. Emellett könnyen szaporíthatóak, így kezdő kertészek számára is kiváló meglepetésnek bizonyulhatnak. Lássuk, melyek a legjobbak idén karácsonyra!

Pozsgások igényei

Ezek a típusok nagyon változatosak, emellett kevés öntözésre van szükségük. A növekedésüket nem kell túlzottan támogatni, tápanyag tekintetében sem kell állandóan pótolni. De vajon melyek azok, amelyek sokáig díszítenek, esetleg megfelelő körülmények között virágoznak is? Lássuk a legjobb választásokat!

Csüngő varjúháj

Ez a fajta akkor mutat a legszebben, ha egy felakasztott cserépból lóghat szabadon. A hatalmasra megnövő szürkészöld, esetleg szürkéskék levelek akár 90 centiméteresek is lehetnek. Maga a pozsgás eredeti hazája Mexikó, így nagyon szereti a meleget, a napot és a folyamatos fényáradatot. Érdemes azonban ennek a talaját is kiszáradva hagyni, főként a téli időszakban. Trágyázni maximum évente egyszer szükséges, ennél többre nem vágyik. Hátránya azonban, hogy ritkán virágzik, így a színeket kedvelő ismerős számára jobb választás lehet egy másik pozsgás idén karácsonykor.

Pozsgafa

A minimális igényekkel megáldott típus sok háztartásban számít hatalmas kedvencnek, ami nem véletlen. Ha egy igazán mutatós, vastag és kissé pirosas zöld leveleket növesztő növényt adnánk át meglepetés gyanánt, akkor a pozsgafa megfelelő választás lehet. Itt sem kell túl sokszor a vízellátásra gondolni, ahogy a trágyát sem szükséges túl gyakran elővenni. Nagy előnye, hogy a kis gyökérzete miatt, ez a fajta nem igényel átültetni.

Karácsonyi kaktusz

Ha ünnep, akkor semmi esetre sem maradhat ki a felsorolásból a karácsonyi kaktusz. Ennél csak egyre kell figyelni, hogy amint megjelentek rajta az első bimbók, akkor nagyob óvatosan kell azt öntözni. Nem szereti sem a túl kevés, sem pedig a túl sok vizet, mert ilyenkor ledobhatja a virágait. Szereti azonban a napfényt, azonban télen boldogan elvan egy árnyékos helyen is. Csak ennek fényében érdemes beszerezni ezt a típust karácsony alkalmával. Nagy előnye azonban, hogy szinte bármely üzletben kapható, így nem kell érte hatalmas köröket tenni.

Kiegészítők karácsonyra

Ne feledkezzünk meg az ápoláshoz szükséges eszközökről sem. A kerti szerszámkészlet udvari munkához is kiváló lehet egy olyan ismerős számára, aki szívesen tölti a szabadidejét odakint. Egy csodálatos meglepetéscsomagba tehát nyugodtan beletehető egy ilyen szett, amelynek segítségével bárki lenyűgözhetünk.

Összegezve

Ünnepi meglepetést keresel virágimádó rokonod vagy barátod számára? Akkor a pozsgások tökéletes megoldást nyújthatnak idén karácsonykora. Legyen szó pozsgafáról, csüngő varjúhájról, vagy az ilyenkor nagy népszerűségnek örvendő karácsonyi kaktuszról egyaránt, bármelyik jó választás lehet.

Array