A panna cotta egy népszerű olasz desszert, egy kis pezsgővel feldobva különleges ünnepi fogás lehet belőle, születésnapra, szilveszteri bulira is készülhet.
Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 2 dl édes pezsgő
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 3 db lapzselatin
Pezsgős panna cotta elkészítése:
1.Készítsd elő a poharakat, amikben a panna cottát tálalni fogod. Ha vannak széles pezsgős poharaid, akkor érdemes azt használni.
2. Tegyél egy tálba hideg vizet, és áztasd be benne a zselatin lapokat.
3. Öntsd egy lábosba a tejszínt és a tejet.
4. Forrald fel a tejszínes keveréket.
5. Add hozzá a cukrot és vaníliás cukrot.
6. Keverd el a panna cottában a zselatinokat.
7. Öntsd a pezsgős panna cottát a poharakba.
8. Ha kihűlt rakd a hűtőbe legalább 4 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.
9. Tálaláskor díszítheted gyümölcsökkel.
Ha szereted a pezsgős desszerteket, nézd meg a pezsgő sabayont is.