Ötletek téli ünnepekre

téli ünnepek

Hogyan tehetnénk változatosabbá mindennapjainkat a hideg hónapokban, ha nem vagyunk a téli sportok hívei? A válasz egyszerű – kiszakadva az egyhangúságból és megtervezni egy másfajta nyaralást, amit sokáig emlegetni fogunk.

“A tél nem csak az otthon kényelmét szolgálja, ha tudjuk, hogyan kell élvezni.”

A „nyaralás” hallatán sokkal valószínűbb, hogy mindenkinek, a nyári vakációhoz illő ötlet pattan ki a fejéből. Gondolkodva kezdünk el tervezni – hova menjünk fürödni, merre kiránduljunk – a választás előttünk áll, de mit csináljunk télen?

Amikor elkezdődnek a téli ünnepek, jönnek a hideg napok, esős hetek és a hó uralja mindennapjainkat, egy ponton saját otthonunk foglyai leszünk.

Első pillantásra nincs ok az aggodalomra, mert a rossz idő kellemesebb együttlétet jelent. Vagy legalábbis elméletben… mert egy ponton a filmnézés és a benti játékok kezdenek unalmassá válni, sőt néha maguk is ellenérzések forrásává válunk a konszenzus hiánya miatt.

Két kérdésben nyugodtan összefoglalhatjuk a család mindennapjait a hideg hónapokban:

” Mit tegyünk?” és „Hova menjünk?”.

Végül a napunkat egy céltalan sétával zárjuk a bevásárlóközpontban, vagy más, érzelmi töltetet nem hordozó tevékenységgel.

Általában ez a forgatókönyv, ha nem gyakorolunk téli sportokat. Mert valljuk be, a síelés és a snowboard nem mindenkinek való. Vagy legalábbis nem azoknak, akik mind a négy végtagjukat épségben szeretnék tartani.

De hogyan tehetjük változatossá mindennapjainkat anélkül, hogy meg kellene küzdenünk a havas lejtőkkel?

A válasz egyszerű – kiszakadva az egyhangúságból és megtervezni egy másfajta nyaralást, amit még sokáig emlegetni fogunk.

Array

Nézzünk néhány ötletet amit ünnepek alatt megtehetünk – Akár otthon vagy kint a szabadban

  1. Piknikezzünk egy takarón a szoba közepén – kapcsoljuk le a lámpákat, gyújtsunk gyertyát és csak a karácsonyfa lámpái világítsanak.
  2. Rendezzünk családi színező versenyt.
  3. Válogassunk szét régi, de jó állapotú tárgyakat, amelyeket feltűnés nélkül otthagyhatunk egy rászoruló család küszöbén – akárcsak a Mikulás!
  4. Takarítsuk el együtt a havat a ház elől.
  5. Sétáljunk együtt a friss levegőn.
  6. Szervezzünk divatbemutatót olyan ruhákból, amelyeket már régóta nem hordunk.
  7. Készítsünk képeslapokat, adventi naptárat.
  8. Nézzünk meg közösen egy mozifilmet vagy egy színházi előadást.
  9. Menjünk el a nagyszülőkhöz, vagy vigyünk el mindenkit ebédelni. Szüleink mindig örömmel látják az unokákat, és ki ne szeretne belemerülni a nagymama házának varázsába.
  10. Játsszunk társasjátékot az egész családdal. Sok olyan gyerek van, aki nem ismer olyan alapvető játékokat, mint a sakk vagy a kártyajátékok. Ma már annyira elterjedtek a társasjátékok, pedig érdekesek és fejlesztik a logikát, a stratégiai gondolkodást. Vegyünk egyet és biztosan mindenkinek szórakoztatóvá válik.