Négy praktikus ajándék egy óvodás gyermeknek

ajándék ötletek óvodásoknak

Számos aprósággal okozhatunk meglepetést egy óvodás gyermek számára. Persze nagyon nem mindegy, hogy mire ruházunk be, hiszen sok esetben nem szeretnénk egy újabb játékot, amit csak egyszer vesz elő a gyerkőc. Milyen praktikus ajándékot adhatunk akkor egy ovis lurkónak? Ebből a cikkből minden kiderül!

Játékok óvodásoknak

Természetesen még mindig hódítanak a játékok, ami a meglepetéseket illeti. Az óvodába lépő gyermek egyre több változattal ismerkedik meg, amelyek fejlesztően hatnak rájuk. Javulhat az érzékelésük, a figyelmük, a memóriájuk és nem utolsó sorban az együttműködési képességük is egyaránt. Ha tehát valamilyen hasznos és különleges dologban gondolkodunk, akkor szóba jöhetnek a különböző társasok és logikai játékok is.

Fejlesztő társasjáték

Manapság már számos fejlesztő társas között válogathatunk. Legyen szó állatos, logikai, esetleg fa játékról, a webshopok kínálata rendkívül széles. Egy egyensúlyozó krokodilos fa változat például nemcsak hasznos, hanem hosszú életű és környezetkímélő is egyben. Létezik továbbá képkeresős készségfejlesztő verzió, amely tulajdonképpen egy memóriajáték. Választhatunk esetleg fa építőjátékot is, amelyből várat, házakat, vagy akár autókat is készíthetnek a gyerkőcök.

fejlesztőjáték

Foglalkoztató füzet

Ki ne szerette volna gyerekkorában a foglalkoztató füzeteket? Mindegy, hogy színezős, összekötős, vagy éppen firkálós fajta volt, mind imádtuk. Nem csoda, hogy a mai lurkók is előszeretettel töltenek el időt ennek a társaságában.

Memóriafejlesztő játék

Létezik például Bingó is a kicsik számára. Ez a memóriafejlesztő gyors és szórakoztató, párosítós logikai játék. Remek időtöltést nyújthat a kicsik számára, akik még nem tudnak olvasni és azoknak is, akik már tisztában vannak a betűk világával. Igazi családi társas, amellyel a kicsik és a nagyok együtt játszhatnak. 4 éves kortól már bátran vásárolhatunk egy azonosítós meglepetést. Biztosan örömmel fogadja majd!

Hálószobai kiegészítők

Természetesen jó megoldás lehet valamilyen hálószoba kiegészítő. Ez lehet egy lámpa, egy kis asztalka, esetleg egy kényelmes és puha párna is. Óvodai ágynemű szett online is beszerezhető, így nyugodtan nézelődjünk a webáruházak széles kínálatában. A minőségi darabok akár évekig szolgálhatják majd a gyerkőcöt. A legjobb, ha pamut mellett tesszük le a voksunkat, hiszen ezek jól szellőznek, tartják a meleget, mégsem lesz vizes reggelre az egész ágy. A színek területén hatalmas a választék, így nem kell aggódnunk, hogy nem találunk megfelelő darabot.

Összegezve

Nem tudjuk, hogy mivel lepd meg az óvodás korú gyermekedet? Reméljük, hogy ebben a cikkben a segítségedre voltunk és adtunk pár remek ötletet. Választhatsz a logikai társasjátékok, a hálószobai kiegészítők között is, hiszen óvodai ágynemű szett online is beszerezhető. A vásárláshoz tehát még ki sem kell mozdulnod otthonról! Kell ennél több?

Array