Korhelyleves savanyú káposztával

korhelyleves savanyú káposztával

Korhelyleves egy hagyományos szilveszteri leves, azért is érdemes fogyasztani, mert állítólag segít másnaposság ellen.

Korhelyleves savanyú káposztával hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt tarja
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg kolbász, lehet csípős is
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 teáskanál fűszerkömény
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 db babérlevél
  • őrölt bors

Korhelyleves recept

1.Tedd egy lábosba a füstölt tarját, a babérlevelet, öntsd fel vízzel és kezdd el főzni.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, kockázd fel a szalonnát, karikázd fel a kolbászt.

3. Ha nagyon intenzív a káposzta, mosd át, és vágd össze.

4. Amikor a tarja nagyjából megpuhult, (kb. 40 perc múlva), készítsd el a rántást. Olvaszd ki a szalonnát, add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd meg. Majd add hozzá a lisztet és keverd simára. 

5. Húzd le a tűzről az edényt, és add a rántáshoz a pirospaprikát és fokhagymát, keverd össze, majd adjál hozzá fél dl hideg vizet és keverd simára.

6. A rántást öntsd a leveshez, és keverd össze.

7. Add a leveshez a savanyú káposztát, és a kolbász karikákat és főzd még kb. 20 percig, míg a káposzta meg nem puhul.

8. A tejfölhöz adj egy merőkanálnyit a korhelyleves levéből, keverd simára, majd a tejfölös habarást keverd a leveshez.

Summary
recipe image
Recipe Name
Korhelyleves
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time