Így teremts karácsonyi hangulatot skandináv stílusban!

karácsonyi hangulat

Már alig várod, hogy az ünnepi időszak beköszöntével átalakítsd az otthonodat, de még nem találtad meg a megfelelő elemeket hozzá? Ha a minimalista, letisztult és természetes stílus a Te világod, akkor a skandináv trend biztosan tetszeni fog. Íme néhány tipp, amelynek segítségével könnyedén megteremtheted a varázslatos karácsonyi hangulatot!

A karácsonyi dekoráció legfontosabb stíluselemei

A skandináv stílusú karácsonyi dekoráció otthonos, melegséget áraszt, visszafogott és mentes a túlzásoktól. Ahhoz, hogy az ünnepi díszítéskor skandináv hangulatot teremts, használj semleges színpalettát, dekorálj természetes anyagokkal, például fával, termésekkel, növényekkel, virágokkal, a terítésnél pedig fokozd az ünnep ragyogását egy gyönyörű porcelán karácsonyi étkészlet segítségével.

  • Az adventi koszorú a skandináv otthonokban is fontos ünnepi elem, de itt is az egyszerűség az irányadó. Készíts fenyőágakból és gyertyákból álló koszorút néhány természetes dísszel, például fahéjrúddal vagy szárított narancsszeletekkel.
  • A gyertyafény kiemelkedő szerepet kap a díszítésnél, mivel melegséget áraszt és meghittséget varázsol otthonodba. Helyezz el minél több teamécsest vagy gyertyát az asztalra, az ablakpárkányra és a polcokra, de ügyelj közben a biztonságra, és soha ne hagyd felügyelet nélkül a meggyújtott gyertyákat.
  • A lágy textilek és a bolyhos plédek is elengedhetetlenek a skandináv otthonokban. Válassz természetes anyagokat, például lenvásznat asztalterítőnek, és tegyél puha párnákat a kanapéra és a székekre, de a kötött takarók is szép kiegészítők lehetnek.
  • Csempészd be a természet szépségét a lakásba! A fenyőágak, a borostyán, a mogyoró, a szárított bogyók és a tobozok hozzájárulnak az északi mesevilág megteremtéséhez.
  • Bár, ahogy említettük, a skandináv stílus a semleges színekre fókuszál, nem kell teljesen elvetni az élénkebb tónusokat sem. Épp ellenkezőleg, egy üde színfolt a semleges árnyalatok között jókedvre derít. A karácsonynak például remekül áll a vörös, de a kék, a lila vagy az arany is mind gyönyörűen működnek.

Az igazi ajándék az együtt töltött idő

Valljuk be, az embert könnyen elragadhatja a karácsonyi stressz. Be kell vásárolni, ki kell küldeni a meghívókat, el kell készíteni a menüsort, és még ott vannak az ajándékok is. Hogyan fogsz időt találni még a csomagolásra is?! A skandináv karácsony azonban pont nem a drága ajándékokról és a különleges fogásokról szól, hanem az egymásnak szánt figyelemről és időről. Egy kézzel készült ajándék házilag csomagolva legyen az bár csak egy kis apróság, szimbolizálja azt a szeretetet és törődést, ami az ajándékozót és az ajándékozottat összeköti. Épp ahogy az együtt elköltött karácsonyi vacsoránál az ételeken túl a meghittség és a közös élmények állnak a középpontban.

karácsonyi étkészlet

Fyrklövern: az időtálló skandináv design az ünnepi hangulatért

Szeretnéd ha az idei karácsony az ünnepi pillanatok meghittségéről szólna? Válaszd a Fyrklövern csodálatos porcelánjait, pohárkészleteit és lakberendezési termékeit, melyek az időtálló skandináv formatervezés jegyében készültek különböző stílusokban, és találd meg köztük az ízlésednek megfelelő darabokat. Az olyan tartós alapanyagok, mint például a földpát porcelán, a kőporcelán vagy az exkluzív csontporcelán garanciát jelentenek a minőségre, hogy hosszú ideig örömmel használhasd ezeket az elegáns és meseszép termékeket.

Array