Fűszeres vörösborban párolt körte

fűszeres vörösborban párolt körte

A fűszeres vörösborban párolt körte egyszerű, de mégis különleges étel. Lehet belőle szilveszteri vagy farsangi báli desszert, de köretként is lehet használni, például sültek, sült kacsa, vadhúsok mellé jól illik.

Hozzávalók:

  • 6 db érett körte
  • 5 dl vörösbor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • 5 db szegfűszeg

Fűszeres vörösboros körte elkészítése:

1.A körték aljából vágj le egy keveset, hogy egy kis talpat kapjanak, és stabilan megálljanak.

2. Pucold meg a körtéket.

3. Tedd egy lábosba a vörösbort, cukor, fűszereket.

4. Állítsd bele a körtéket a borba. Fontos, hogy a bor a körték tetejéig érjen.

5. Forrald fel az egészet.

6. Ha felforrt, tedd kis lángra, és lefedve főzd még 30-40 percig. A körték fajtájától és méretétől függ, hogy mennyi időre van szükség.

7. Ha megpuhultak a borban párolt körték, hűtsd őket langyosra, és már tálalhatod is!

Borban párolt körte tálalása

Ha desszertként tálalod, akkor egy kis tejszínhabot vagy vanília fagyit adhatsz mellé.

Ha még extrább desszertet szeretnél, csokival bevonhatod a vörösborban párolt körtét.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Fűszeres vörösborban párolt körte
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time