Bár a frankfurti leves hagyományosan virslivel készül, más hússal is el lehet készíteni, például sonkával. Így a szilveszteri receptből egyből húsvéti recept lesz, a végeredmény szintén nagyon finom, és még a maradék húsvéti sonka felhasználására is alkalmas.
Frankfurti leves sonkával hozzávalók:
- 20 dkg füstölt főtt sonka
- 40 dkg kelkáposzta
- 25 dkg burgonya (1 közepes méretű)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- olaj
- 1 evőkanál majoranna
- 1/2 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 csipet bors
Frankfurti leves sonkával elkészítése:
1.Készítsd elő az alapanyagokat:
- kockázd fel a sonkát
- aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
- pucold meg a krumplit és kockázd fel
- vágd ki a kelkáposzta torzsáját és csíkozd fel
2. Tegyél egy kevés olajat a lábosba és párold üvegesre a vöröshagymát.
3. Add a fokhagymát is vöröshagymához, majd a káposztát és folyamatosan kevergetve pirítsd le, míg a káposzta össze nem esik.
4. Add a káposztához a pirospaprikát és keverd össze.
5. Öntsd fel kb. 1,5 liter forró vízzel, és add hozzá a krumplit, majorannát, köményt, sót, borsot.
6. Főzd a frankfurti levest kb. 10-12 percig közepes lángon, míg a krumpli meg nem puhul.
7. A tejfölt keverd simára a liszttel, majd adj hozzá egy merőkanállal a levesből és keverd össze, majd öntsd a tejfölös habarást a leveshez és keverd össze.
8. Végül add a sonka kockákat a leveshez, és már kész is a frankfurti leves sonkával.