Ékszerajándékozás: Hogyan teheted a legkülönlegesebbé?

zöld drágakő

Az élet során számos mérföldkövet érintünk, és megannyinak vagyunk tanúi is. Ilyen jelentősebb életesemény például a ballagás, a diploma megszerzése, a kerek születésnapok. Természetesen ezek személyes jelleget is ölthetnek, mint például egy eljegyzés, házasságkötés, egy előléptetés, vagy bármilyen személyes vágy valóra váltása.

Nehéz szavakba önteni azt a kiteljesedettség érzetet, ami az ilyen jeles alkalmakkor átjárja az embert. Jellemző ilyenkor a reflektálás az útra, amit megtettünk hogy eljussunk a nagy napig; egy fejezet, sokszor egy életszakasz lezárását jelképezik ezek az életesemények, amit az izgatottság és a jövőbe való tekintés követ.

Egy biztos: ha valamit elérünk, akkor büszkék vagyunk magunkra. 

Ez abban az esetben is igaz, ha egy hozzátartozónk, egy közeli barátunk vagy a párunk érkezik el egy fontos mérföldkőhöz. Büszkék vagyunk rá, és vele együtt örülünk.

Mielőtt belevágnál – jó tanács Feil Róberttől

Ez abban az esetben is igaz, ha egy hozzátartozónk, egy közeli barátunk vagy a párunk érkezik el egy fontos mérföldkőhöz. Büszkék vagyunk rá, és vele együtt örülünk.

Ezeket az alkalmakat előszeretettel tesszük emlékezetessé egy ajándékkal – mi sem jobb választás egy időtálló ékszernél. 

Minden kezdet nehéz, és eleinte az ékszerválasztás is nagy falatnak tűnhet. 

Feil Róbert szerint viszont egy ajándékba szánt ékszer kiválasztása közel sem olyan bonyolult, mint azt sokan képzelik. Ha kicsit előre tervezünk, mielőtt belépünk egy ékszerboltba, akkor maga a kiválasztási folyamat sokkal gördülékenyebben és egyszerűbben megy végbe – és nagyobb eséllyel választunk olyan ékszert, ami tökéletesen tükrözi a szerettünket, akit meg szeretnénk lepni. 

Így mielőtt beleveted magad az ékszerek világába, tanácsos végiggondolni, hogy milyen jellemzőkkel bír az a személy, akinek örömet szeretnél okozni? 

Lássuk, mik a legfontosabbak szempontok, amik a segítségedre lehetnek!

Személyiség

Hogyan jellemeznéd a hölgyet, akinek az ajándékot adod?

Visszafogott, nyugodt, szerény?

Magabiztos, erős kisugárzású, társasági pillangó?

A személyiségjegyek nem csak az emberekre, hanem az ékszerekre is ugyanúgy illenek. Vannak ékszerek, ami viselőjét egy kevésbé extravagánsabb, de mégis kifinomult eleganciával ruházzák fel, de vannak olyanok is, amik megkövetelik a figyelmet csillogásukkal, esetleg egy nagyobb, figyelemre méltó drágakő ékesíti a darabot.

Érdemes olyan irányba nézelődnöd, ahol az ékszer és a hölgy jellemzői hasonlítanak egymáshoz. 

ékszer ajándékozás

Stílus

Szorosan összefügg a személyiséggel, hiszen az öltözködés és a külső megjelenés egy módja az önkifejezésnek, és sokat elárulhat az emberről.

A stílus szemügyre vétele azonban különösen fontos az ékszerválasztásnál. Gondold át, milyen stílusú ruhákat szokott hordani a hölgy: az erősebb színeket kedveli, vagy inkább a pasztelleket? Hideg vagy meleg árnyalatú színeket részesít előnyben? Az egyszerűségre törekszik, vagy a figyelemfelkeltő darabokat preferálja?

A stílus, ahogy a személyiség is,  a segítségedre lehet a választásban. Ha a hölgy figyelemfelketőbb ruhákat részesít előnyben, akkor érdemes ékszerből is egy olyat választani, esetleg egy csillogósabbat: ez lehet akár sok kicsi kővel díszített ékszer, vagy egy olyan, ahol egy nagyobb drágakő dominál.

Drágakövek

Egy drágakő, legyen szó gyűrűről vagy medálról, mindig ékesíti az adott ékszert. Azonban drágakövekből is széles választék áll a rendelkezésünkre, kiigazodni rajta először embert próbáló feladatnak tűnhet, azonban közel sem lehetetlen.

Remek választás, ha tudod a szeretted kedvenc színét, és abban a színben pompázó drágakövet választasz. Például, ha az ajándékozott kedvenc színe a piros, akkor egy rubinokkal díszített ékszerrel biztosan a kedvében fogsz járni, ha a kék, akkor az akvamarin egy remek választás lehet. 

A színes kövek nem csak egymagukban mutatósak – egy fehér gyémánttal bármelyik másik színű drágakő harmóniában van. Viszont, ahogy a drágakövekből is, a gyémántokból is megtalálhatóak színes változatok is.

Az ékszer fajtája

Fülbevaló vagy nyaklánc? Esetleg gyűrű? Fehér arany vagy sárga arany?

Nehéz kérdések, de könnyen megválaszolhatók.

Ha a hölgynek van egy kedvenc ékszere, például mindig hord nyakláncot, akkor érdemes a medálok között szétnézni. Egy személyre szabott, egyedi, mutatós medál remek választás azok hölgyek számára, akik a nyakláncokat részesítik előnyben. Ha esetleg van kedvenc nyaklánca, esetleg egy lánc, amit mindig hord, ahhoz a medál egy elegáns kiegészítő. 

Az ékszer színének a kiválasztásakor a fentebb már említett öltözködés tud a segítségünkre lenni, az erősebb színekhez és meleg árnyalatokhoz jobban passzol a fehérarany, míg a hideg színekkel az ezüst szebben mutat. 

Fülbevalónál amire érdemes figyelned, hogy a hölgy milyen stílusúakat részesít előnyben. Kisebbeket, vagy esetleg nagyobb, lógós fülbevalókat hord, talán karikát? Ha tudod, hogy a szeretted melyik stílust kedveli, akkor érdemes valami hasonlót választani.

A gyűrű az ékszerek között is egy klasszikus választás, az elkötelezettség és a szeretet valódi megtestesítője. Gyűrűválasztásnál fontos, hogy olyan gyűrűt válassz, ami méretben is megfelel a hölgy ujjára.

Ha pedig az ajándék, amit nézel, az éppen egy eljegyzési gyűrű szíved választottja számára, akkor a helyzet kicsit különbözik egy “szimpla” ajándékozástól, lánykérés esetén más szempontokat is érdemes figyelembe venni.

Ha viszont nem eljegyzésre nézel gyűrűt, viszont szintén a kedvesed szeretnéd meglepni, akkor egy kis részlet is megnövelheti az öröm mértékét. Egy szív alakú foglalatban csillogó gyémánt jelképezheti a szerelmeteket.

gyűrűk

Egy kis extra kedvesség

Ha kiválasztottad a tökéletes darabot, akkor az ékszerhez egy hozzá illő díszdobozt is illik választani, majd úgy átadni. 

Számtalan mennyiségű díszdoboz fajtából tudsz választani, a klasszikusoktól kezdve a különböző tárgyak és állatok formáját felvevő változatokig szinte bármilyet találsz – azonban ha egy igazán elegáns, nagy becsben álló ékszert ajándékozol, akkor mi a klasszikus díszdobozt tudjuk tanácsolni, ami egyszerű és egyszínű.

Ha igazán különlegessé akarod varázsolni az ajándékozást, akkor bátran nézhetsz az ékszer mellé valami kis apróságot: egy kedvenc bonbonnal, vagy a hölgyek számára egy csokor virággal kedveskedhetünk az ékszer mellé.

virágcsokor

 

A FEIL segít a tökéletes ajándék megvalósításában

Mint tudjuk, az ékszer egy becstárgy, egy érték, egy kincs – amikor ékszert adunk, akkor szeretnénk ezt közvetíteni az ajándékozott felé is, hogy ő számunkra értékes. Egy elegáns, minőségi és időtálló ékszer pedig a tökéletes választás erre a feladatra. 

Egy ékszer egy olyan ajándék, aminek nem csak konkrét, hanem eszmei értéke is van. Ha személyre szabott ékszert adunk, legyen az egy medál vagy egy gyűrű, akkor az üzenet értéke is, hogy a másik értékes a számunkra, megsokszorozódik. Szeretteink a legjobbat érdemlik, és ezt szem előtt tartjuk minden egyes darab elkészítésénél.

A szoros emberi kapcsolat a legnagyobb érték, és értéket értékkel honorálni méltó. 

Nagy szakmai múltra és több éves tapasztalatra visszatekintve a FEIL ékszer a legnagyobb precizitással és odafigyeléssel készít minden egyes darabot, hogy szándékaid komolyságát és érzelmeid mélységét a leghitelesebben tudd átadni. Több évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött a múltban tanultakat innovatív módon helyezzük át a jelenbe és fektetjük be a jövőbe a legkorszerűbb technológiák használatával.

feil ékszer csapata

Egyedi készítésű és személyre szabott, kiváló minőségű ékszereinkkel biztosítjuk azt, hogy mindenki egyéniségét tükrözzük és az emlékezetes napokat még varázslatosabbá tegyük.

 

Array