A csokis pöfeteg keksz, eredeti nevén snowcap cookie, egy közkedvelt karácsonyi süti Amerikában. Nagyon csokis, a belseje puha, a széle ropogós, és nagyon látványos!
Csokis pöfeteg keksz hozzávalók:
Csokis pöfeteg keksz elkészítése:
1.Olvaszd fel a csokoládét gőz fölött, vagy mikróban.
2. A vajat keverd habosra a barna cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat.
3. Add a vanília kivonatot is a vajas masszához.
4. Keverd az olvasztott csokit is a vajas masszához, arra figyelj, hogy már ne legyen forró, csak langyos, mert akkor a tojás kicsapódhat.
5. Szitáld a lisztet, kakaóport, sütőport és sót a tészta masszájához és keverd össze.
6. Helyezd a pöfeteg keksz tésztáját egy fóliára, formázz belőle egy 3-4 cm széles hengert, csomagold bele a fóliába, és tedd a mélyhűtőbe 1 órára.
7. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
8. Vedd ki a hűtőből a tésztát, és a kezeddel formázz pingpong labda nagyságú golyókat, és forgasd meg őket a porcukorban.
9. Helyezd a tészta golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire. A golyók között hagyjál néhány cm helyett, mert sülés közben megnő a térfogatuk.
10. Tedd a csokis pöfeteg kekszeket az előmelegített sütőbe, és süsd őket 12 percig.
11. Vedd ki a sütőből, és hagyd a tepsiben kihűlni, mert amíg még meleg nagyon puha, és nem tudod kiszedni.