Barackkal töltött csirkemell, olvadó sajttal és szaftos barackkal a közepén, ropogós bundában. Finom karácsonyi étel, vagy vendégváró, akár hidegtálra is kerülhet.
Barackkal töltött csirkemell hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 2 db nagyobb őszibarack befőtt
- 12 dkg sajt (trappista)
- só
- bors
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl étolaj
Barackkal töltött csirkemell elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, tegyél a szeletekre egy fóliát, és klopfold ki kicsit, hogy a hús vékony és egyenletes vastagságú legyen.
2. Sózd és borsozd a csirkemell szeleteket.
3. Reszeld le a sajtot és vágd fel a barack befőttet 1-2 cm-es csíkokra.
4. Tegyél egy csirkemell szeletet egy fóliára, szórd meg reszelt sajttal, és helyezd el rajta a barack szeleteket.
5. Tekerd fel óvatosan a fólia segítségével. Ezzel a módszerrel töltsd meg a többi csirkemellet is.
6. Készítsd elő a panírozáshoz az alapanyagokat. Tedd egy tálba a lisztet, egy másik tálba üsd a tojásokat és egy csipet sóval habard el, egy harmadik tálba pedig a zsemlemorzsát helyezd.
7. Panírozd be óvatosan a barackkal töltött csirkemelleket, hogy ne essenek szét. Először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha a kezedet használod, nem villát, csipeszt akármilyen másik eszközt. Persze a kezedet mosd meg jó alaposan.
8. Melegíts olajat egy edényben, a legjobb egy magasfalú edényt használni, így kevésbé tud kifröccsenni az olaj. Bőven, pár centi magasan legyen olaj az edényben, és közepes lángon süsd aranybarnára a barackkal töltött csirkemell mindegyik oldalát.
9. A kisült húsokat tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Krumplipürével, párolt rizzsel a legfinomabb.