Diós zserbó Borbás Marcsi receptje

diós zserbó Borbás Marcsi receptje

A diós zserbó az olyan ünnepek, mint a karácsony vagy a húsvét elengedhetetlen kelléke. Rengeteg recept létezik, ismerd meg Borbás Marcsi zserbó receptjét!

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 3 kanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 nagy üveg sűrű baracklekvár

Csokimáz:

  • 3 kanál kakaó
  • 3 kanál porcukor
  • 2-3 kanál forró víz
  • 4 csepp olaj

Diós zserbó Borbás Marcsi receptje

1 A lisztet morzsold el jó alaposan a vajjal.

2. Morzsold a liszthez az élesztőt (nem kell felfuttatni).

3. Add a lisztes keverékhez a cukrot, sót, két evőkanál tejfölt és 2 tojássárgáját.

4. A kezdeddel dolgozd a tésztát össze, majd tedd félre hűvős helyre pihenni fél órára.

5. Vajazd ki a tepsit és szórd meg egy kevés liszttel.

6. A zserbó tésztáját oszd négy részre, és kilisztezett deszkán nyújtsd ki a tepsi méretére.

7. Ha kinyújtottad az első adag tésztát, tekerd fel a sodrófára, majd terítsd a tepsibe.

8. Kend meg baracklekvárral, és szórd meg cukrozott darált dióval.

9. Jön a második adag tészta, majd lekvár és dió, harmadik adag tészta, lekvár és dió, végül a negyedik tésztalap.

10. Ha összeállítottad a zserbót, szúrkáld meg egy villával.

11. Tedd a zserbót a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40-45 percig.

12. Keverd simára a 3 evőkanál kakóport a porcukorral és a forró vízzel, majd adj hozzá 4 csepp olajat, ettől lesz fényes a zserbó máza.

13. Ha a zserbó kihűlt, akkor simítsd a kakaós mázat a tészta tetejére.

További zserbó recepteket találsz a linkre kattintva.

Próbáld ki Borbás Marcsi túrógombóc receptjét is!

 

Array


Summary
recipe image
Recipe Name
Diós zserbó
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)