Diós zserbó Borbás Marcsi receptje

diós zserbó Borbás Marcsi receptje

A diós zserbó az olyan ünnepek, mint a karácsony vagy a húsvét elengedhetetlen kelléke. Rengeteg recept létezik, ismerd meg Borbás Marcsi zserbó receptjét!

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 3 kanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 nagy üveg sűrű baracklekvár

Csokimáz:

  • 3 kanál kakaó
  • 3 kanál porcukor
  • 2-3 kanál forró víz
  • 4 csepp olaj

Diós zserbó Borbás Marcsi receptje

1 A lisztet morzsold el jó alaposan a vajjal.

2. Morzsold a liszthez az élesztőt (nem kell felfuttatni).

3. Add a lisztes keverékhez a cukrot, sót, két evőkanál tejfölt és 2 tojássárgáját.

4. A kezdeddel dolgozd a tésztát össze, majd tedd félre hűvős helyre pihenni fél órára.

5. Vajazd ki a tepsit és szórd meg egy kevés liszttel.

6. A zserbó tésztáját oszd négy részre, és kilisztezett deszkán nyújtsd ki a tepsi méretére.

7. Ha kinyújtottad az első adag tésztát, tekerd fel a sodrófára, majd terítsd a tepsibe.

8. Kend meg baracklekvárral, és szórd meg cukrozott darált dióval.

9. Jön a második adag tészta, majd lekvár és dió, harmadik adag tészta, lekvár és dió, végül a negyedik tésztalap.

10. Ha összeállítottad a zserbót, szúrkáld meg egy villával.

11. Tedd a zserbót a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40-45 percig.

12. Keverd simára a 3 evőkanál kakóport a porcukorral és a forró vízzel, majd adj hozzá 4 csepp olajat, ettől lesz fényes a zserbó máza.

13. Ha a zserbó kihűlt, akkor simítsd a kakaós mázat a tészta tetejére.

További zserbó recepteket találsz a linkre kattintva.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Diós zserbó
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time