Afrikai harcsa rántva

afrikai harcsa rántva

A rántott hal az egyik legnépszerűbb karácsonyi étel. Családonként változik, hogy ki milyen halból szereti készíteni. Az afrikai harcsa azért lehet jó választás, mert az íze nem olyan erős halízű, így azok is megeszik, akik nem annyira vannak oda a halakért. A filével könnyű dolgozni, és könnyű enni is, nem kell bajlódni a szálkákkal. És nem csak harcsapaprikást, hanem rántott afrikai harcsát is lehet belőle készíteni. 

Hozzávalók – afrikai harcsa rántva

  • 2 db afrikai harcsa filé (kb. 70-80 dkg)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj

Afrikai harcsa rántva elkészítése:

1.Szeleteld fel a halat, kb. 5 cm-es szeletekre.

2. Sózd be, esetleg kevés fehérborsot is tehetsz rá, majd tedd félre pihenni 15-20 percre.

3. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz:

  • tedd egy tálba a lisztet
  • üsd egy tálba a tojásokat, sózd meg és habard el
  • tedd egy tálba a zsemlemorzsát

TIPP

Ha extrán ropogós bundát szeretnél, a morzsába keverhetsz panko morzsát is. A zsemlemorzsába keverhetsz magokat is, például szezámmagot.

4. Melegíts olajat egy serpenyőben vagy még jobb, ha van egy magasabb falú edényed. Ebben az olaj kevésbé tud kifröccsenni. Fontos, hogy a halat, ahogy minden rántott ételt bő olajban süsd.

5. Panírozd be az afrikai harcsa szeleteket.

  • forgasd meg a lisztben
  • forgasd meg a felvert tojásban
  • és végül forgasd meg a zsemlemorzsában

6. Tedd a bepanírozott afrikai harcsát a közepes hőmérsékletű olajba és süsd aranybarnára mindkét oldalát. Arra figyelj, hogy ne tegyél egyszerre túl sok halat az olajba, legyen helyük sülni.

7. A kisült rántott harcsát tedd rácsra, vagy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.

8. Frissen tálald a rántott afrikai harcsát. És hogy milyen köret illik hozzá? A linkre kattintva találsz 15 szuper köretet rántott hal mellé.

Próbáld ki egyszer a vajas citromos lazacot is!

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Afrikai harcsa rántva
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time