A járássegítő használatának három előnye babáknál

bálnás járássegítő

A járássegítő eszközök hasznosak lehetnek a babák számára a járási készségeik és egyensúlyérzékük fejlesztésében. Fontos azonban megjegyezni, hogy a járássegítők csak segédeszközként használatosak, és nem helyettesítik a szülők vagy a gondozók által nyújtott aktív felügyeletet és irányítást. Nézzünk három példát arra, milyen előnyei vannak ennek a mozgásfejlesztő játéknak egy baba számára.

1. Fejleszti az önállóságot és az önbizalmat

járássegítő eszközök a legtöbb esetben hasznosak lehetnek a babák számára, mert segítenek a járási készségeik fejlesztésében. Amikor egy baba elkezdi megtenni az első lépéseit, az izmok és az idegrendszer még fejlődésben van, a járássegítő eszközök segítségével pedig biztonságosan és kényelmesen tudnak gyakorolni. A járássegítők segítenek a babáknak megtapasztalni az önálló mozgás élményét, ami pozitív hatással lehet az önbizalmukra és a mozgás iránti motivációjukra. Az a sok mosoly, amit a játék használata közben látunk majd a gyermekünk arcén, tökéletes visszaigazolást jelent.

 

2. Kitágítja a világot

A járássegítő eszközök segítenek a babáknak felfedezni az őket körülölelő világot, mivel lehetővé teszik számukra, hogy közelebbről megvizsgálják és érintsék a körülöttük lévő dolgokat. Nem mindegy viszont, hogy mikor és milyen formában alkalmazzuk ezeket a játékokat: a járássegítő eszközök használata előtt minden esetben konzultáljunk a gyermekorvosunkkal, így biztosak lehetünk majd abban, hogy a kiválasztott eszköz biztonságos és megfelelő az adott korú és fejlettségű babának. Emellett mindig keressük az ismert és elismert brandek termékeit, ezzel is odafigyelve a minőségre.

3. Erősíti az izomzatot, javítja az egyensúlyérzéket

Egy körültekintően kiválasztott járássegítő fejleszti az izomzatot és az egyensúlyérzéket, emellett a koordináció fejlesztésében is fontos szerepet tölthet be. A járástanulás elején fontos, hogy a baba kapaszkodjon valamibe, erre pedig sokkal jobb megoldás egy járássegítő, mint mondjuk egy bútordarab vagy egy asztalterítő. Ezzel együtt mindig tartsuk szemmel a babát, és ne hagyjuk őt felügyelet nélkül a járássegítő eszközben.

Array