Pezsgős panna cotta

pezsgős panna cotta

A panna cotta egy népszerű olasz desszert, egy kis pezsgővel feldobva különleges ünnepi fogás lehet belőle, születésnapra, szilveszteri bulira is készülhet.

Hozzávalók:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • 2 dl édes pezsgő
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 3 db lapzselatin

Pezsgős panna cotta elkészítése:

1.Készítsd elő a poharakat, amikben a panna cottát tálalni fogod. Ha vannak széles pezsgős poharaid, akkor érdemes azt használni.

2. Tegyél egy tálba hideg vizet, és áztasd be benne a zselatin lapokat.

3. Öntsd egy lábosba a tejszínt és a tejet.

4. Forrald fel a tejszínes keveréket.

5. Add hozzá a cukrot és vaníliás cukrot.

6. Keverd el a panna cottában a zselatinokat.

7. Öntsd a pezsgős panna cottát a poharakba.

8. Ha kihűlt rakd a hűtőbe legalább 4 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.

9. Tálaláskor díszítheted gyümölcsökkel.

Ha szereted a pezsgős desszerteket, nézd meg a pezsgő sabayont is.

 

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Pezsgős panna cotta
Published On
Total Time