Ha gyorsan szeretnél készíteni egy finom sütit vendégeknek, bulira, akkor próbáld ki a márványos sütit. Más gyümölccsel, vagy akár gyümölcs nélkül is készítheted.
Márványos süti hozzávalók:
- 17 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojás
- 1 dl étolaj
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- 1 evőkanál kakaópor
- 200 g meggybefőtt (1/2 üveg)
Márványos süti meggyel elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy 20 x 30 cm-es tepsit.
3. Tedd egy tálba a tojásokat, a kristálycukrot és egy robotgép segítségével keverd jó habosra.
4. Add a tojásos masszához az étolajat és keverd simára.
5. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, sütőport és sót.
6. Keverd a lisztes keveréket a tojásos masszához kézzel egy fakanál vagy spatula segítségével.
7. Add a szénsavas vizet a tésztához és keverd össze.
8. Öntsd a massza felét a sütőpapírral belelt tepsibe.
9. A maradék tésztához keverj egy evőkanál kakaóport.
10. Öntsd a kakaós tésztát a sima tészta tetejére különféle alakzatokat írva.
11. Egy kanál végével húzz még néhány csíkot a tésztába, hogy szép márványos legyen.
12. Szórd a lecsöpögtetett meggy szemeket a tészta tetejére.
13. Tedd a márványos sütit az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 25 percig.
14. Ha megsült, hűtsd ki, és szeleteld fel.