Spanyol tortilla

spanyol tortilla szelet

A spanyol tortilla (tortilla espanola)egy krumplis omlett, amit spanyol omlettnek is szoktak hívni.

Olcsó, viszonylag egyszerűen elkészül, hidegen és melegen is lehet fogyasztani. Húsvéti reggelire, vendégvárónak, bulira is nagyszerű étel.

Spanyol tortilla hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 6 db tojás
  • olívaolaj

Spanyol tortilla elkészítése:

1.Pucold meg a krumplit, és darabold kb. 1 cm-es kockákra.

2. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, tedd bele a felkockázott krumplit, sózd meg, és közepes lángon süsd 15-20 percig, míg a krumpli meg nem pirul.

3. Vedd ki a megsült krumplikat az olajból és csöpögtesd le.

4. Törd fel a tojásokat, sózd meg, habard el, és keverd hozzá a sült krumplit.

5. Egy magasabb falú serpenyőben melegíts egy kevés olajat, és öntsd bele a tojásos krumplit.

6. Alacsony lángon, fedővel lefedve süsd, hogy meg ne égjen az alja.

7. Ha nagyjából összeáll, a teteje kocsonyásodik, akkor eljött az idő, hogy megfordítsd. Ehhez egy olyan tányérra lesz szükség, ami nagyobb, mint a serpenyő, ha nincs ilyen nagy tányérod, egy fedő is megteszi. Tedd a tányért a serpenyő tetejére, és egy határozott mozdulattal fordítsd át a tortillát a tányérra, majd csúsztasd vissza a serpenyőbe, hogy az alsó fele is megsüljön.

8. A második oldalát már csak 1-2 percig kell sütni.

spanyol tortilla

 

TIPP

Ez a spanyol tortilla alapreceptje, de egyéb hozzávalókkal is lehet variálni. Lehet belerakni hagymát, fokhagymát, sonkát, zöldségeket.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Spanyol tortilla
Author Name
Published On
Total Time