Tejszínes tormás csirkemell ragu

tejszínes tormás csirkemell ragu

Tejszínes tormás csirkemell egy igazán különleges recept. A sós sonkát nagyon jól ellesúlyozza a kukorica édessége és az uborka savassága. Szuper húsvéti ebéd ötlet, de húsvét után a maradék húsvéti sonka és torma felhasználására is alkalmas.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 1 kis konzerv kukorica (170 g)
  • 2 db közepes csemege uborka
  • 2 dl tejszín
  • 1 nagy evőkanál ecetes torma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj

Tejszínes tormás csirkemell ragu recept

1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Kockázd fel a füstölt sonkát.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát.

4. Melegíts egy kevés olajat, és pirítsd meg benne a csirkemell csíkokat, majd vedd őket ki és tedd félre.

5. Ha szükséges pótold az olajat, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg, és párold üvegesre.

6. Add a hagymához a felkockázott sonkát, kevergetve pirítsd pár percig, majd öntsd fel kb. fél dl vízzel, és főzd puhára. Ha maradék húsvéti sonkából készíted, ami már meg van főzve, ezt a lépést ki lehet hagyni.

7. Add hozzá a kukoricát, az elősütött csirkemell csíkokat és a tormát.

8. Öntsd fel a tejszínnel, és közepes lángon főzd tovább, míg a szaftja be nem sűrűsödik.

9. Kockázd fel a csemegeuborkát, és add ezt is a tejeszínes tormás csirkemellhez.

10. Párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá.

tejszínes tormás csirkemell ragu rizzsel

Nézd meg a többi húsvéti csirkemell receptet is!

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Tejszínes tormás csirkemell ragu
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)