Tejszínes tormás csirkemell egy igazán különleges recept. A sós sonkát nagyon jól ellesúlyozza a kukorica édessége és az uborka savassága. Szuper húsvéti ebéd ötlet, de húsvét után a maradék húsvéti sonka és torma felhasználására is alkalmas.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg füstölt sonka
- 1 kis konzerv kukorica (170 g)
- 2 db közepes csemege uborka
- 2 dl tejszín
- 1 nagy evőkanál ecetes torma
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Tejszínes tormás csirkemell ragu recept
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Kockázd fel a füstölt sonkát.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát.
4. Melegíts egy kevés olajat, és pirítsd meg benne a csirkemell csíkokat, majd vedd őket ki és tedd félre.
5. Ha szükséges pótold az olajat, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg, és párold üvegesre.
6. Add a hagymához a felkockázott sonkát, kevergetve pirítsd pár percig, majd öntsd fel kb. fél dl vízzel, és főzd puhára. Ha maradék húsvéti sonkából készíted, ami már meg van főzve, ezt a lépést ki lehet hagyni.
7. Add hozzá a kukoricát, az elősütött csirkemell csíkokat és a tormát.
8. Öntsd fel a tejszínnel, és közepes lángon főzd tovább, míg a szaftja be nem sűrűsödik.
9. Kockázd fel a csemegeuborkát, és add ezt is a tejeszínes tormás csirkemellhez.
10. Párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá.
Nézd meg a többi húsvéti csirkemell receptet is!