Tejfölös zöldbableves füstölt hússal

tejfölös zöldbableves füstölt hússal

Tejfölös zöldbableves füstölt hússal egy finom, laktató leves, aminek méltó helye van a szilveszteri menüben is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab (sárgahüvelyű)
  • 30 dkg füstölt oldalas
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dkg kacsazsír

Tejfölös zöldbableves füstölt hússal elkészítése:

1 Darabold fel a füstölt oldalast, és tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben.

2. Add hozzá a fokhagyma gerezdeket, babérlevelet és főzd míg a hús meg nem puhul.

3. Vedd ki a megfőtt füstölt oldalast a léből, vágd össze és tedd félre. (A főzőlére is szükség lesz!)

4. Pucold meg a vöröshagymát, és aprítsd fel.

5. Pucold meg a répát és karikázd fel.

6. Pucold meg a krumplit és kockázd fel.

7. Melegítsd fel a zsiradékot egy lábosban, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

8. Húzd le a tűzről, add hozzá a fűszerpaprikát, keverd el, és öntsd fel a füstölt oldalas főzőlevével.

9. Add a leveshez a felkarikázott répát és főzd, míg félig meg nem puhul.

10. Ekkor add a leveshez a krumplit és a zöldbabot. Sózd, borsozd és főzd míg minden zöldség meg nem puhul.

11. Add a zöldbableveshez a főtt füstölt húst.

12. Keverd simára a tejfölt a liszttel. Higítsd fel egy kevés forró levessel, keverd össze, és öntsd a leveshez.

13. Forrald át, és már kész a tejfölös zöldbableves füstölt hússal.

TIPP

Ha szereted a savanyú ízeket, adhatsz hozzá kevés ecetet vagy citromlevet.



Summary
recipe image
Recipe Name
tejfölös zöldbableves füstölt hússal
Author Name
Published On
Total Time