Ha egy igazán egyszerű karácsonyi salátát keresel, megtaláltad. A szicíliai narancssaláta illanatok alatt elkészül, csak néhány alapanyag kell hozzá, és különleges is. Az édes narancs a só és bors, a hagyma és az olíva különleges ízkombinációt alkotnak. Önmagában is finom, de akár köret is lehet, például narancsos kacsacomb mellé.
Az alapanyagok minden ételnél nagyban befolyásolják a végeredményt. Egy kevés alapanyagból készülő ételnél ez különösen igaz. Ezért ahhoz, hogy igazán finom legyen a végeredmény édes narancsot, frissen őrölt borsot és jó minőségű olívabogyót, olívaolajat használj.
Hozzávalók:
- 2 adaghoz
- 2 db narancs
- 1/2 fej lilahagyma
- 6 szem fekete olívabogyó
- só
- frissen őrölt bors
- extraszűz olívaolaj
Szicíliai narancssaláta elkészítése:
1.Egy éles, vékony pengéjű késsel vágd le a narancsok tetejét és alját.
2. A narancsok oldalán lévő héját is vágd le a késsel felülről lefelé.
3. Karikázd fel a megpucolt narancsot.
4. Helyezd a narancs karikákat egy tányérra.
5. Szórd meg a narancsokat egy kevés durvább szemű sóval és frissen őrölt borssal.
6. Csíkozd fel a lilahagymát, és szórd a narancsok tetejére.
7. Locsold meg kevés extraszűz olívaolajjal az egészet.
8. Szórd meg a narancssalátát az olajbogyóval. Általában egész olajbogyókat szoktak rárakni, de mi nem annyira szeretjük az olajbogyót, ezért felkarikáztam és úgy raktam a salátára, hogy kevesebb legyen az aránya. Ha szereted az olajbogyót, akkor nyugodtan rakhatsz rá többet egészben.
Tippek a szicíliai narancssalátához:
A narancsot nem csak karikában lehet felhasználni, hanem ki is filézheted. A narancs filézésről a linkre kattintva tudsz olvasni.
A csípősebb ízeket kedvelők feldobhatják egy kevés chili pehellyel is.
Ha szereted a narancsos salátákat, nézd meg ezeket a recepteket is:
.