Snapszer leves

snapszer leves szilveszterre savanyú káposztával virslivel füstölt hússal

Hozzávalók:

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt hús
  • 5 dkg szalonna
  • 2 pár virsli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál majoranna
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Snapszer leves recept:

1 Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

2. Kockázd fel a szalonnát és a füstölt húst.

3. Pucold meg a répát és vágd vékony szeletekre.

4. A savanyú káposztát vágd rövidebb szálakra, ha nagyon intenzív az íze, akkor mosd át kicsit.

5. Tedd egy lábosba a felkockázott szalonnát és olvaszd ki a zsírját.

6. Add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

7. Add hozzá a felkockázott füstölt húst, és pirítsd meg kicsit. 

8. Keverd hozzá a fűszerpaprikát, köményt és fokhagymát.

9. Add hozzá a savanyú káposztát és répát, öntsd fel vízzel, és add hozzá a babérlevelet és őrölt borsot.

10. Főzd a snapszer levest kb. 45 percig, míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak.

11. Karikázd fel a virslit, és add a leveshez a majorannával együtt.

12. Készítsd el a tejfölös habarást, a tejfölt keverd simára a liszttel, és merj hozzá egy keveset a leves levéből és keverd simára.

13. Öntsd a tejfölös habarást a leveshez, forrald fel, és már kész is a snapszer leves.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Snapszer leves
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time