A sangria talán a legismertebb és legkedveltebb spanyol ital, Egy bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, gyümölcsökkel ízesített ital, hagyományosan vörösborral, gyümölcsökkel és jéggel készítik, de a receptúra tájról tájra változik. A pezsgővel készült változat nagyon jól illik az ünnepekhez, így ott a helye a karácsonyi asztalon vagy a szilveszteri buliban is!
Már palackozott változatban is lehet kapni, de ezek általában nyomába sem érnek a házilag készített sangríának.
Sangria pezsgővel hozzávalók:
- 1 üveg cava vagy pezsgő
- 1 db citrom
- 2 db narancs
- 1 db őszibarack
- 4-5 db eper
- 2 evőkanál cukor
- 0,5 dl vörösbor
Sangria pezsgővel elkészítése:
1.Kockázd fel a barackot és az epret és tedd egy tálba.
2. Facsard a gyümölcsökhöz a narancs és a citrom levét.
3. Add a cukrot, a pezsgőt és a vörösbort a gyümölcsökhöz, keverd össze, és már kész is sangria pezsgővel. Már csak pár órára a hűtőbe kell raknod, hogy az ízek összeérjenek!