Mi történik akkor, ha az ünnepek alatt romlik el a bojler?

bojler szerelés

Van egy régi mondás, ami valahogy úgy hangzik, hogy a baj többnyire hétvégén vagy ünnepnapokon érkezik. Ez alól bizony a bojler sem kivétel. Mikor máskor menne tönkre, mint a hosszú hétvégén vagy az ünnepi napok valamelyikén? De ilyenkor mi a teendő, és egyáltalán létezik a szorult helyzetre megoldás – túl a kényszerű hideg vizes zuhanyzáson?

Az elérhető raktárkészlet a lényeg

Az a bojler szerelő megbízható, aki raktáron lévő alkatrészekkel dolgozik. Így ugyanis alapvetően nincsen jelentősége annak, hogy mikor üt be a probléma. Hiszen ha a szükséges anyagok kézközelben várakoznak, akkor a többi nem számít. Természetesen senki sem szívesen gondol arra az eshetőségre, hogy épp az ünnepi vacsorát követő mosogatás közepette megy el a meleg víz. De könnyen megtörténhet, mint ahogy az elmúlt évtizedekben ezrekkel fordult elő ez a legkevésbé sem komfortos szituáció. Bár a váratlan fejlemények nem kopogtatnak be előre, hogy érkeznek majd, azért a többségük karbantartással megelőzhető. Pontosabban megelőzhető lenne, mert a prevenció még mindig nem divat. Még akkor sem, ha ma már mindenki tudja vagy legalábbis sejti, hogy az ismétlődő ellenőriztetés egyfajta bizonyosság, egyúttal bizonyíték arról, hogy minden rendben. Ráadásul az sem mindegy, hogy mekkora a felbukkanó gond. Ha még csírájában elfojtható, akkor az jó. Viszont ha az elhanyagoltságnak hála óriásivá duzzad a góc, akkor a komoly kiadások borítékolhatóak. Igaz, az orvosok azt mondják, hogy a hideg vizes vagy legalábbis váltott vizes zuhanyzás egészséges, nem kifejezetten jó ötlet ezt szándék hiányában kipróbálni.

És ha mégis becsap a villám?

Akkor nincsen más lehetőség, mint a cselekvés. A bojler szerelő Budapest kerületeiben és a vonzáskörzetben elérhető, hívható, akár ünnepnapokon is. Mivel a raktárkészlet adott, ezért az alkatrészek bármikor bevethetőek. Várakozásról, idegeskedésről vagy éppen anyaghiány miatt fennálló tétlenségről szó sem lehet! Így a nehézség naptól, napszaktól függetlenül orvosolható. Viszont a karbantartással tíz leállásból kilenc elkerülhető.

Array