Húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell

húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell

A sonkás tormás töltött csirkemell egy szuper húsvéti ebéd ötlet. A sonka és tormás sajtkrém párosára az édeskés alma teszi fel a koronát.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 2 doboz philadelphia krémsajt (250 g)
  • 4 evőkanál frissen reszelt torma
  • 8 szelet feketeerdei sonka
  • 1 db alma
  • bors
  • olaj

Húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell recept

1 Vágj 4 szeletet a csirkemellből, nyisd ki pillangó szerűen és klopfold ki. Sózd és borsozd mindkét oldalát a húsoknak.

2. Reszeld le a tormát, és keverd össze a sajtkrémmel.

3. Hámozd meg az almát, vágd ki a csumáját és vágd cikkekre.

4. Halmozz egy adag tormás krémsajtot az előkészített csirkemell szeletekre, és tegyél rá pár alma szeletet.

húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell összeállítása

5. Óvatosan tekerd fel, és csomagold be 2-2 feketeerdei sonka szeletbe. A csirkemell tekercsek két végét hústűvel összetűztem, hogy biztosan bent maradjon a sajtkrém.

6. Olajozz ki vékonyan egy sütőtálat, és helyezd el benne a húsvéti sonkás tormás töltött csirkemelleket.

7. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig.

8. Tálalás előtt pihentesd pár percet a húst.

húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell almával

.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time