A sonkás tormás töltött csirkemell egy szuper húsvéti ebéd ötlet. A sonka és tormás sajtkrém párosára az édeskés alma teszi fel a koronát.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 2 doboz philadelphia krémsajt (250 g)
- 4 evőkanál frissen reszelt torma
- 8 szelet feketeerdei sonka
- 1 db alma
- só
- bors
- olaj
Húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell recept
1 Vágj 4 szeletet a csirkemellből, nyisd ki pillangó szerűen és klopfold ki. Sózd és borsozd mindkét oldalát a húsoknak.
2. Reszeld le a tormát, és keverd össze a sajtkrémmel.
3. Hámozd meg az almát, vágd ki a csumáját és vágd cikkekre.
4. Halmozz egy adag tormás krémsajtot az előkészített csirkemell szeletekre, és tegyél rá pár alma szeletet.
5. Óvatosan tekerd fel, és csomagold be 2-2 feketeerdei sonka szeletbe. A csirkemell tekercsek két végét hústűvel összetűztem, hogy biztosan bent maradjon a sajtkrém.
6. Olajozz ki vékonyan egy sütőtálat, és helyezd el benne a húsvéti sonkás tormás töltött csirkemelleket.
7. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig.
8. Tálalás előtt pihentesd pár percet a húst.
.