Húsvéti ajándék gyerekeknek? Evidens: húsvéti nyuszik!

húsvéti ajándék gyerekeknek családnak

Ha gyerekeknek szánna valamilyen húsvét ajándékot, ki ne felejtse a húsvéti nyuszit!

Hogy egy mai gyereknek miről szól a húsvét, az mindenekelőtt neveltetés kérdése. Amennyiben vallásos környezetben nő fel valaki, úgy az ünnepen természetesen nem a nyuszi játssza a főszerepet, hanem Jézus története és a feltámadás. Persze azért a legtöbb családban nem marad el a húsvéti ajándékozás sem.

A húsvéti ajándék gyerekeknek egy viszonylag új keletű dolog, ha úgy tetszik egy modern trend, ami csak pár évtizede jelent meg nálunk. Korábban meglepetés csak és kizárólag a locsoló legényeknek járt, akik lehettek kisebbek és nagyobbak is. Azonban csak fiú, a lányok ebben a mókában csak „áldozatként” vehettek részt.

A vödör vízzel, vagy szódával locsolkodók ilyenkor jellemzően kézzel festett húsvéti tojást kaptak ajándékba. Ritkább esetben pedig ez kiegészült egy szintén kézzel készített aprósággal is. Ilyen volt a hímzett zsebkendő, idősebbeknek a tarisznya, vagy a tojásfa. Az, hogy valaki pénzt kapjon a locsolkodásért, csak jóval később lett divat és valljuk be, nem is a legszebb szokás. Talán ma már nem is annyira meghatározó.

Változó hol, mennyire divat a húsvéti köszöntés

A tavaszköszöntésnek tehát nem szerves része a húsvéti ajándék gyerekeknekH, napjainkban azonban mégis egyre népszerűbbé válik. Jóllehet azért van még mit behoznunk sok nyugati országhoz képest, ahol sokkal nagyobb divat a húsvéti köszöntés. Talán nem is olyan meglepő módon azokban az országokban van nagyobb hangsúly az ajándékozáson, ahol kevésbé gyakorolják a vallást.

Magyarországon a húsvéti ajándék gyerekeknek egyre divatosabb, egymás köszöntése azonban kevésbé. A Bónusz Brigád és a GKI Digital pár éve készített egy felmérést a kérdést illetően. Ebből az derül ki, hogy az emberek 35 százaléka gondolja úgy, hogy nem kell húsvétkor ajándékot adni a szeretteinknek. Összehasonlításképpen, mindössze 1 százalék mondja azt, hogy karácsonykor sem kell ajándékozni.

A húsvét mindenkiről szól

Az is tény, hogy a húsvét, mint népi hagyomány, régebben inkább a felnőttekről, pontosabban a fiatal felnőttekről szólt. Magának a locsolkodásnak is van egy erősen szexuális tartalma, ami metaforikusan a megtermékenyítést fejezi ki. Ez persze nem véletlen, hiszen a tavasz a termékenység és a születés-újjászületés időszaka.

Régebben a húsvéti ajándék gyerekeknek az volt, amit a nyuszi hozott. Ez igazából ma sincsen másként, csak a nyuszi lesz egyre termékenyebb. A tojások mellett megjelentek a csokoládék, például húsvéti nyuszi formájában, és persze a különböző finomságok. Ezeket pedig szerencsés esetben a szülők rejtik el a lakás vagy a kert különböző pontjain.

A vásárlásközpontú életünkben azonban az ajándékozás is egyre fontosabbá vált. Így ma már az apró finomságok és csecsebecsék mellett egészen komoly értékű ajándékokat is hoz a szerencsésebb gyerekek nyuszija – akár az egész családnak. Nincs is ezzel baj, hiszen had örüljenek ezen a napon a kicsik és a felnőttek is egyformán. Ha szeretne egy megbízható ajándékküldő céggel húsvéti ajándékot küldeni, akár gyereknek, akár családnak, válassza a Meglepetesem.hu-t!

Array