Húsvét hétvége gyerekekkel – így lesz mindenkinek szórakoztató

húsvét család

A Húsvét hétvégét mindenki izgatottan várja, hiszen ez minden évben a tavaszi szünet megkoronázása, amikor tényleg együtt az egész család, sőt a rokonsággal is együtt ünnepelhetünk. Akár tartjuk a néphagyományokat, akár csak egy szép áprilisi hosszú hétvégének örülhetünk, kicsi gyerekekkel mindenképpen érdemes kihasználni ezt a néhány napot!

Adunk néhány egyszerű tippet ahhoz, hogy valóban feltöltő legyen számotokra ez a hétvége!

Ha az idő engedi, menjünk kirándulni!

Tavasszal nincs is jobb időtöltés, mint kiszabadulni végre a friss levegőre és csodálni az ébredő természetet. Áprilisban általában már zöldellnek a fák, a madarak is lelkesebben csivitelnek, és az erdei patak is lelkesebben csobog! Amint kikandikál a nap, kerekedjünk fel és vágjunk bele egy kalandos családi kirándulásba! Vigyázzunk, mert az időjárás még csalóka lehet, ezért mindenképpen réteges és vízhatlan öltözékkel készüljünk!

 

A lakásban is játsszunk együtt, amennyit csak lehet!

A csendespihenőket vagy egy esős szombat délutánt is érdemes tartalmas programokkal megtölteni. Ilyenkor előkerülhetnek a kedvenc Ravensburger társasjátékok, különösen a logikai társasjátékok! A társasjáték kicsiknek nyújtott előnyei között ugyanis a kommunikációs és a logikai készségek fejlesztését is megtaláljuk – kiváló módszer tehát a szórakozás és a tanulás egyesítésére! A kicsik szívesen játszanak még a Clementoni játékokkal: ne feledjük, hogy egy Clementoni robot szintén a készségfejlesztő játékok közé tartozik!

ravensburger társasjátékok

Ha locsolkodókat várunk, vonjuk be a kicsiket a készülődésbe!

A tojásfestés és a locsolkodás a legtöbb gyerkőc számára sok izgalmat rejtő program! Magyarázzuk el nekik a szokásokat, és kérdezzük meg, mihez van kedvük, ne erőltessünk rájuk semmit! Ha a kisfiunk például szívesen segítene a tojásfestésben, a lányunk pedig örömmel mond verset, hagyjuk, hadd bontakozzanak ki! A lényeg, hogy élvezzék a sürgés-forgást, és ne kényszerként éljék meg az ünnepi programot. A festett tojások mellett egyébként más, szezonális dekoráción is dolgozhat együtt a család: egy színes papír tojáskoszorú vagy nyuszis girland garantáltan feldobják az otthonotokat!

Array