Gondolom, egyetérthetünk abban, hogy az ünnepek alatt kihagyhatatlan az édesség. Ugyanakkor nem feltétlenül szeretnénk felszedni és hízlaló desszerteket készíteni. Erre a problémára adunk egy megoldást a cukkinis mézeskaláccsal.
Ez a mézeskalács egy titkos összetevőt tartalmaz – a cukkinit! Ennek köszönhetően gyönyörű rugalmas, telis-teli rostokkal és sokkal alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a hagyományosnak.
Pompás íz, egyszerű elkészítés, sok fehérje és semmilyen cukor – ez jól hangzik, nemde? Tehát kezdjük a sütést!
Szükséges hozzávalók:
- 120 g reszelt cukkini
- 2 tojás
- 30 g finom mogyoróvaj
- 130 ml kefir
- 80 ml tej
- 90 g sima tönkölyliszt
- 40 g csokoládés tejsavó protein WPC 80
- 20 g bio kakaó
- erythritol vagy más édesítőszer ízlés szerint
- egy csepp rum vagy rumesszencia
- ceyloni fahéj és mézeskalács fűszerek ízlés szerint
- TK szódabikarbóna
- + 30 g cukormentes csoki a máznak (kihagyhatjuk)
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót, a tojásfehérje kivételével, összekeverjük és egy folyósabb állagú tésztát hozunk létre.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzákeverjük a tésztához.
- A tésztát egy kisebb tepsibe öntjük, és 160 fokon sütjük kb. 35 percig.
- A kisült mézeskalácsot leöntjük felolvasztott cukormentes csokival és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Tápértékek:
A mézeskalácsot 12 darabra vágtuk, ebből egy tápértéke:
Kalória – 95 kcal
Fehérjék – 6 g
Szénhidrátok – 9 g
Zsírok – 4 g
Kép: namaximum.hu