Aszalt szilvával sajttal töltött csirkemell hasselback módra

aszalt szilvával sajttal töltött csirkemell hasselback módra

Ennek a receptnek az elkészítéséhez több dolog is inspirált. Szeretem a hasselback csirkemellet, mert látványos, nem bonyolult és gyorsan elkészül. A másik inspiráció pedig egy kedvelt előétel, a baconbe tekert aszalt szilva volt. Ezekből született az aszalt szilvával sajttal töltött csirkemell hasselback módra, ami karácsonyra és vendégvárónak is készíthetsz.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé
  • 8-10 szem aszalt szilva
  • 3 szelet bacon
  • 8 dkg friss mozzarella
  • bors
  • 1 csipet friss rozmaring levél apróra vágva
  • 1 evőkanál olaj

Aszalt szilvával sajttal töltött csirkemell hasselback módra:

1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A csirkemell filéket vágd be egy éles késsel. Úgy csináld, mintha függőlegesen szeleteket akarnál vágni belőle, csak ne vágd át, az alja egyben maradjon. Ha egy fakanalat raksz a csirkemell mellé, akkor biztos nem fogod túlvágni.

3. Sózd és borsozd a csirkemell filéket a bevágásokban is.

4. A baconből vágj kb. 4 centis darabokat, amibe be tudsz csomagolni egy-egy aszalt szilva szemet.

5. Egy sütőtál alját kenj ki egy kevés olajjal, és helyezd rá a bevágdosott csirkemell filéket.

6. Mindegyik „zsebbe” tegyél egy-egy baconbe csomagolt aszalt szilvát.

aszalt szilvás hasselback csirkemell összeállítása

7. Szórd meg egy kevés apróra vágott rozmaring levéllel, ez jól fogja ellensúlyozni a szilva édességét.

8. Szeleteld fel a mozzarella sajtot, és tedd a csirkemellek tetejére.

aszalt szilvás sajttal

9. Tedd az aszalt szilvával sajttal töltött csirkemelleket a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 30-45 percig, ez a csirkemell méretétől függ. A végén pár percre kapcsold rá a grill fokozatot, hogy a teteje megpiruljon.

Nézd meg aszalt szilvával töltött csirkemellet diós bundában is!

Még több karácsonyi csirkemellet találsz a linkre kattintva.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
aszalt szilvával sajttal töltött csirkemell hasselback módra
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time