Sangria pezsgővel

sangria pezsgővel

A sangria talán a legismertebb és legkedveltebb spanyol ital,  Egy bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, gyümölcsökkel ízesített ital, hagyományosan vörösborral, gyümölcsökkel és jéggel készítik, de a receptúra tájról tájra változik. A pezsgővel készült változat nagyon jól illik az ünnepekhez, így ott a helye a karácsonyi asztalon vagy a szilveszteri buliban is!

Már palackozott változatban is lehet kapni, de ezek általában nyomába sem érnek a házilag készített sangríának. 

Sangria pezsgővel hozzávalók:

  • 1 üveg cava vagy pezsgő
  • 1 db citrom
  • 2 db narancs
  • 1 db őszibarack
  • 4-5 db eper
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 dl vörösbor

Sangria pezsgővel elkészítése:

1.Kockázd fel a barackot és az epret és tedd egy tálba.

2. Facsard a gyümölcsökhöz a narancs és a citrom levét.

3. Add a cukrot, a pezsgőt és a vörösbort a gyümölcsökhöz, keverd össze, és már kész is sangria pezsgővel. Már csak pár órára a hűtőbe kell raknod, hogy az ízek összeérjenek!

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Sangria pezsgővel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time