Egyre több család asztalára kerül lazac karácsonykor. A krémes toszkán lazacnak garantáltan sikere lesz, mediterrán, tejszínes lazac serpenyőben.
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- 10 dkg aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 10 dkg bébispenót
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- 2 dl tejszín
- 4 dkg parmezán
- só
- bors
Toszkán lazac elkészítése:
1 Töröld szárazra a lazac szeleteket, fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Vágd kisebb darabokra az aszalt paradicsomot.
4. Tegyél 2-3 evőkanállal az aszalt paradicsom olajából egy serpenyőbe.
5. Melegítsd fel, és süsd meg benne a lazac szeleteket, a bőrös felével kezdd, majd vedd ki őket a serpenyőből és tedd félre.
6. Tedd a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
7. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd tovább.
8. Add hozzá az aszalt paradicsomot és pirítsd tovább.
9. Öntsd fel a tejszínnel, keverd össze és forrald fel.
10. Add hozzá a reszelt parmezánt és a toscana fűszerkeveréket, kevergetve várd meg, míg el nem olvad.
11. Tedd a friss bébispenót leveleket a szószba, és főzd, míg össze nem esik, ez néhány perc.
12. Tedd vissza az elsütött lazacot a serpenyőbe, és már kész is a krémes toszkán lazac.
Tészta vagy rizs illik hozzá.
Ezzel a módszerrel toszkán csirkemellet is készíthetsz.