Kelbimbó leves virslivel

kelbimbó leves virslivel

Kelbimbó leves virslivel hozzávalók:

  • 40 dkg kelbimbó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db közepes krumpli
  • 10 dkg (1 pár) frankfurti virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl habtejszín 30%-os
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál só
  • 1/2 dl olaj

Kelbimbó leves virslivel recept:

1.Készítsd elő a kelbimbót, ha friss kelbimbót akkor pucold és mosd meg, ha fagyasztott kelbimbót használsz akkor engedd fel

2. Készítsd elő a többi zöldséget

  • a hagymát és fokhagymát aprítsd fel
  • pucold meg a répákat és karikázd fel őket
  • pucold meg és kockázd  fel a krumplit

3. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát egy csipet sóval, és párold üvegesre.

4. Add a vöröshagymához a fokhagymát,  répákat, a kelbimbót és folyamatosan kevergetve pirítsd meg a zöldségeket.

5. Húzd le a tűzről a lábost, add a zöldségekhez a majorannát, köményt, pirospaprikát, és keverd össze, majd engedd fel 2 l meleg vízzel.

6. Tedd a lábost vissza a tűzre, add a leveshez a burgonyát és a sót és főzd közepes lángon kb. 15 percig, míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak.

7. Karikázd fel a virslit és add a kelbimbó leveshez.

8. A tejszínt öntsd egy tálba, merj hozzá egy kevés levest, keverd össze, majd öntsd a tejszínes keveréket a leveshez. Ha felforrt, már el is készült a tejszínes kelbimbó leves virslivel. Kóstold meg a levest, és ha szükséges adjál még hozzá sót vagy egyéb fűszert.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Kelbimbó leves virslivel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)