Frankfurti szelet

frankfurti szelet

Omlós sertéskaraj, szaftos kelkáposztás, virslis raguval, ez a frankfurti szelet! Szuper szilveszteri étel!

Frankfurti szelet hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 4 db frankfurti virsli
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • 1 teáskanál majoranna
  • 3 evőkanál sertészsír vagy étolaj

Frankfurti szelet elkészítése:

1.Sózd és borsozd a karaj szeleteket.

2. Karikázd fel a virslit, és egy kevés zsiradékon pirítsd meg, majd vedd ki az edényből és tedd félre.

 

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Forgasd meg lisztben a karaj szeleteket, és süsd meg mindkét oldalukat. Nem kell teljesen készre sütni őket, csak elősütni.

 

5. Ha szükséges pótold a zsiradékot, majd tedd a felaprított vöröshagymát az edénybe, sózd meg és párold üvegesre.

 

6. Add a felaprított fokhagymát és a sűrített paradicsomot a vöröshagymához, és pirítsd le kicsit. Öntsd fel kb. 1,5 dl vízzel, add hozzá a fűszereket (só, bors, majoranna), és helyezd a szósza a karaj szeleteket.

frankfurti szelet főzése

7. Alacsony lángon, lefedve főzd, míg a hús majdnem megpuhul, és a szósz be nem sűrűsödik.

8. A kelkáposztából vágd ki a torzsáját, és a vastagabb ereket, és csíkozd fel.

9. Keverd a kelkáposztát a szószba, és főzd, míg meg nem puhul.

10. Végül add a pirított virslit a frankfurti szelethez.

11. Köretként rizst, vagy krumpli pürét adhatsz hozzá, de akár köret nélkül is lehet fogyasztani.

frankfurti szelet tálalása

Summary
recipe image
Recipe Name
Frankfurti szelet
Author Name
Published On
Total Time