Bundás virsli

bundás virsli

Bundás virsli krumplis bundában, vendégvárónak, szilveszteri buliba, vacsorára, hidegen és melegen is fogyaszthatod.

Bundás virsli hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek vaj
  • 5 pár virsli
  • olaj a sütéshez

Bundás virsli elkészítése:

1.Főzd meg a krumplit sós vízben. Én héjában szoktam megfőzni, mert úgy ízletesebb marad, de akár megpucolhatod, felkockázhatod és úgyis főzheted, így gyorsabban megfő.

2. A megfőtt, megpucolt krumplit törd össze addig, amíg meleg, mert úgy könnyebb.

3. Ha már nagyjából kihűlt a krumpli, add hozzá a tojást a vajat a lisztet, és sót, és gyúrd össze. A krumpli minőségétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel, a lényeg, hogy lágy tésztát kapjál.

krumplis pampuska tésztája

4. Helyezd a krumplis tésztát egy lisztezett deszkára, és ott gyúrd még egyszer át.

5. Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, és vágj kb. 10×10 cm-es darabokat belőle.

krumplis pampuska kinyújtva

7. A virsliket vágd félbe, és egy fél virslit csomagolj be a krumplis tésztába.

virslivel töltött pampuska sütés előtt

 

8. Melegíts olajat és bő olajban közepes lángon süsd aranybarnára a bundás virslik mindegyik oldalát.

 

9. Tedd a bundás virsliket egy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

 

Melegen és hidegen is fogyaszthatod valamilyen mártogatóssal lesz igazán finom. Készíthetsz fokhagymás tejfölt mellé, de tzatzikivel is nagyon finom.

Array