Borscs leves hús nélkül

vegetáriánus borscs leves

A borscs leves (orosz céklaleves), egy izgalmas és pikáns leves, másnaposság ellen is hatásos. Ha egy vegetáriánus levest szeretnél szilveszterkor tálalni, akkor mindenképpen próbáld ki!

Borscs leves hús nélkül hozzávalók:

  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 1/4 káposzta
  • 2 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db babérlevél
  • 1/2 citrom leve
  • só, bors

 

Borscs leves hús nélkül hozzávalók a tálaláshoz:

  • tejföl
  • kapor

 

Borscs leves elkészítése

 

1. Aprítsd fel a hagymát, a céklát és a sárgarépát vágd csíkokra.

2. Egy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, tedd rá a hagymát, sózd meg és párold üvegesre.

3. Add a hagymához a csíkokra vágott céklát és sárgarépát és dinszteld pár percig.

4. Sózd, borsozd, add hozzá a paradicsompürét és keverd el.

5. Enged fel a cékla levest vízzel vagy alaplével és közepes lángon főzd, míg a zöldségek nagyjából megpuhulnak.

6. Vágd fel a káposztát csíkokra, a burgonyát kockára és ha a cékla nagyjából megpuhult, add a káposztát és a burgonyát a leveshez és a babérlevelet. Ha szükséges, pótold a vizet.

7. Főzd össze a cékla levest míg a káposzta is megfő. Ne főzd túl! Úgy a jó, ha a zöldségek roppanósak maradnak.

8. Ha kész, add a borscs leveshez a fél citrom levét.

 

Tálaláskor tegyél a tányérokra egy-egy evőkanál tejfölt, és szórd meg kaporral.

A céklaleveshez barna rozskenyeret szoktak fogyasztani.

Array
Summary
recipe image
Recipe Name
Borscs leves hús nélkül
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time