Békebeli vaníliás kifli dióval

békebeli vaníliás kifli dióval

Békebeli vaníliás kifli dióval egy igazán klasszikus apró sütemény. Készítsd el Te is ezt a klasszikus finom sütit!

Békebeli vaníliás kifli hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 80 g porcukor
  • 200 g vaj
  • 100 g darált dió vagy mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor

hempergetéshez: 70-80 g vaníliás porcukor

Békebeli vaníliás kifli dióval elkészítése

1.Szitáld egy tálba a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, és add hozzá a diót/mandulát.

2. Reszeld hozzá a hideg vajat.

3. Gyors mozdulatokkal gyúrd tésztává.

4. Csomagold be a tésztát fóliába és tedd a hűtőbe 1 órára.

Tipp 

A tésztát robotgépben is elkészítheted.

5. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és bélelj ki sütőpapírral két nagy gáztepsit.

6. Vedd ki a tésztát a hűtőből, csípjél belőle egy fél diónyi darabot. Először készíts belőle egy kis hengert, majd hajlítsd meg, hogy kifli alakú legyen.

7. Helyezd a kifliket a sütőpapírra úgy, hogy maradjon hely közöttük, és vedd számításba, hogy sülés közben kicsit még nőni fognak.

8. Tedd a vaníliás kifliket a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-18 percig.

9. A kifliket forgasd meg vaníliás cukorban, addig amíg még melegek.

Nézd meg ezt is:

TOP 100 karácsonyi süti

.

Summary
recipe image
Recipe Name
Békebeli vaníliás kifli dióval
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time